ABD’den 2200 PKK’lıya askeri eğitim

ABD, bölgedeki petrol kuyularının korunması için Kürt yerel güçlere bağlı 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vermeye hazırlanıyor

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin denetimindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki bölgelerde ABD merkezli Delta Crescent Energy LLC adlı şirketin, Suriye'nin kuzeydoğusunda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere yerel yönetimle yaptığı sözleşmenin ardından ABD, bölgedeki petrol kuyularının korunması için PKK’ya bağlı 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vermeye hazırlanıyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği’nin yayınladığı son raporda, ABD askerlerinin, PKK’nın denetimindeki olan bölgelerde bulunan petrol kuyularını korunması hedefiyle 2 bin 200’den fazla kişiye askeri eğitim vereceğini belirtildi. ABD merkezli Delta Crescent Energy LLC ile SDG arasında imzalanan petrol sözleşmesi Suriye rejimi ve Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ABD tarafından desteklenen PKK’lıların kontrolündeki bölgede petrol üretiminin günlük en az 30 bin varile çıkması bekleniyor bu da günde 3 milyon dolara tekabül ediyor.