ABD'de istihdam arttı

ABD'de özel sektörde istihdam tahminlerin üzerinde geldi

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin üzerinde geldi.
ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Aralık'ta özel sektörde istihdam 250 bin artış gösterdi. Piyasa beklentisi 195 bin artış olacağı yönündeydi.
Bir önceki ayın rakamı 190 binden 185 bine revize edildi. İstihdam küçük işletmelerde 94 bin, orta boy işletmelerde 100 bin, büyük boy işletme 56 bin arttı.Üretim sektörünün istihdamı 28 bin, hizmet sektörünün istihdamı 222 bin arttı.
Üretim sektörünün alt gruplarından inşaat sektöründe 16 bin, doğal kaynaklar ve madencilik sektöründe 3 bin, imalat sektöründe 9 bin artış yaşandı.
Hizmet sektörünün alt gruplarından ticaret, taşımacılık ve kamu grubunda 45 bin artarken, bilişim sektöründe 4 bin azaldı. Finans sektöründe 19 bin, profesyonel iş hizmetlerinde 72 bin, eğitim ve sağlık hizmetlerinde 50 bin, turizm sektöründe 28 bin, diğer hizmetlerde 12 bin artış meydana geldi.
Bayilik(Franchise) sektörü istihdamı 27 bin 300 arttı. ADP ve Macroeconomic Advisers, istihdam verileri açıklanması öncesinde özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor.
Ülkede resmi istihdam verileri cuma günü 15:30'da açıklanacak.