ABD'de enflasyon baskıları yükselecek

San Fransisco Fed Başkanı Williams, ABD'de enflasyon baskılarının güçleneceğini söyledi

San Fransisco Fed Başkanı John Williams, ABD'de iç talepte herhangi bir kötüleşme görmediğini ve iç talepteki gücün yurtdışındaki zayıflığın üstesinden geleceğini söyledi.

Financial Times'a değerlendirmelerde bulunan Williams, ABD'de enflasyon baskılarının güçleneceğini söyledi. 

Williams, ABD ekonomisinin güçlendiğini ve yurtdışındaki kötü gelişmelere rağmen ABD enflasyonunun tekrar hedeflenen seviyeye döneceğini savundu. Williams ABD'de resesyon korkularına ilişkin tartışmaları ciddiye almadı ve faizleri çok uzun süre çok düşük seviyede tutmaya bağlı oluşabilecek riskleri ön plana çıkardı.

John Williams, ABD'de resesyonun yaklaşmakta olduğuna dair karamsar uyarılara anlam veremediğini söyledi. Williams, doların yüzde 20 değer kazanmasının da dahil olduğu gelişmelere rağmen ekonominin dayanıklılık gösterdiğini belirtti. Williams, "Verilerde iç talebin kötüleştiğine dair herhangi bir işaret görmüyorum." dedi.

Fed politika yapıcıları Mart toplantısı öncesinde bölünmüş bir yapı görünümüne sahip. Aralık'ta kısa vadeli faiz oranını 25 baz puan artırdıktan sonra yetkililer birbiriyle çelişen sinyaller verdi. Yetkililer, finansal piyasalar, güçlü dolar, ve Çin ekonomisinde kötüye gidiş gibi konulardaki hareketleri cezalandırmanın neticelerini değerlendirmekte güçlük çekiyor.