E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVezneciler'deki bombalı saldırıda acı bilanço!---

Vezneciler'deki bombalı saldırıda acı bilanço!

Vezneciler'deki bombalı saldırıda acı bilanço!
07 Haziran 2016 - 10:40 borsagundem.com

İstanbul Vezneciler'deki patlamadan üzücü haber. İstanbul Valisi Vasip Şahin hain saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hain saldırıda 36 yaralı var.

İstanbul’da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Vali Vasip Şahin yaptığı açıklamada, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre; 7 polis şehit oldu, 4 kişi de hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 36 kişininde yaralandığını açıkladı.

İstanbul'da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın patlatılması sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen işyerlerini boşalttı. Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vezneciler'de meydana gelen patlamayla ilişkili olduğu iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 7 polisten 6'sının isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

Beyazıt Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerin kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu'na gitti. Acılı ailelerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Patlama yerinden ilk görüntüler

KAHREDEN HABERİ VALİ ŞAHİN VERDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi. Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.

BU YIL 4'ÜNCÜ SALDIRI

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: ÖNÜMDEKİ ARAÇ PATLADI

Beyazıt Vezneciler’de polis otobüsünün geçişi sırasında yaşana patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdekiaraba patladı, Polis arabası vardı" dedi.Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi.Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

Beyazıt patlamasından ilk görüntüler!

METE YARAR: ÇARPARAK DA PATLATILMIŞ OLABİLİR

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracına çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmamasını değerlendiren Yarar, "Bursa örneğinde oldu biliyorsunuz herkes DAEŞ yaptı sandı. Ve o zamana kadar PKK açıklama yapmadı. Bekliyorlar. Ne zaman ki polis kaynakları bütün deşifrasyonu yaptı sonra açıklama yaptılar" diye konuştu. 

CEVAT ÖNEŞ: PKK GÜÇLÜ İHTİMAL AMA...

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. 

"SALDIRI PKK'NIN İŞİ, İKİ SEMBOLÜ VAR"

Terör uzmanı Ağar, saldırının PKK'nın işi olduğunu, İstanbul'un kalbi olan tarihi Yarımada'da gerçekleştirilmesinin ve polisleri hedef almasının bir mesaj olduğunu söyledi.

Eski Özel Harp Subayı emekli Üsteğmen Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında saldırının PKK'nın işi olduğuna inandığını söyledi. Saldırının İki sembolü olduğunu söyleyen Ağar, "Birincisi Tarihi Yarımada'da yer alması bir diğeri yine güvenlik güçlerini hedef alması. Diğer bir açıdan bakıldığında turizmin de hedef alındığını görüyoruz." dedi.

Ağar saldırıyı düzenleyen örgüte ilişkin ise "IŞİD olma ihtimali var ama açıkçası PKK olduğuna dair kuvvetli bir kanaat var bende. PKK bu tür saldırılarda anlam üreten yerleri seçiyor. En son Merasim Sokak'ta TSK'yı hedef almıştı. Ankara'da bulvarda polisleri hedef almıştı. Burası da tarihi yarımada. Tarihi yarımada hem PKK'nın suçlamış olduğu siyasi tarafla çok ciddi anlamda ilişkili. Yanılma ihtimalim elbette var ama ben PKK ya da TAK olduğunu düşünüyorum" dedi.

PKK'nın TAK başta olmak birçok taşeron örgütü kullandığını söyleyen Ağar "Son operasyonlarla PKK sıkıştırıldı. Kendi tabanına mesaj verme derdine düştü. Burada siyasi bir mesaj var. Bunu devletin iyi okuması gerekir" diye konuştu.

Vezneciler patlamasıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

"IŞİD İHTİMALİ DE VAR"

Türkiye'nin bir terör sağanağı olduğunu hatırlatan Ağar, "özellikle Avrupa kentlerinde IŞİD'in Ramazan ayında saldırı yapacağına yönelik ihbarlar vardı. Her ne kadar ipuçları PKK'yı işaret etse de IŞİD ihtimali de bulunuyor" diye konuştu.

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı görüldü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. 

Şehit polislerin kimlikleri belli oldu

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU DA ETKİLENDİ

Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.

İKİNCİ PATLAMA SESİ DOĞALGAZDAN

İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat'a07 Haziran 2016 15:36

    eksik yazmışsın. bi de ankarada bi yerlere "dikilen" bi arkadaş var. o da gelmiş geçmiş en başarısız müsteşardır herhalde.

  • murat07 Haziran 2016 12:27

    Gelmiş geçmiş en başarısız İÇ İŞLeri bakanı Efkan ALA hala orada oturyor.. bU NE BİÇİM DÜZEN BEE. Lanet olsun AKP sanaaaaa.