E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdam değişimi doları nasıl etkiler?---

Tarım dışı istihdam değişimi doları nasıl etkiler?

Tarım dışı istihdam değişimi doları nasıl etkiler?
08 Mayıs 2015 - 11:58 borsagundem.com

Ayın en önemli verisi ABD tarım dışı istihdam değişimi ile diğer önemli istihdam göstergeleri saat 15.30'da açıklanıyor

''Tarım Dışı İstihdam Değişimi Doları Nasıl Etkiler?
Bu ayın verilerinin ayrı bir önemi var. İlk çeyrekteki zayıflamanın mevsimsel olup olmadığına karar verecek piyasa bu ayın verilerine bakarak.
 
Mart'ta 126 bin ile aylar sonra 200 bin altına sarkan tdi artışının piyasa Nisan ayında 200 bin üzerine yükselmesini bekliyor. İşsizlik oranının %5.4'e gerilemesi beklenirken, ortalama saatlik kazançlarda ise %0.2'lik artış beklentisi var. ABD ekonomisinin Nisan'da 200 bin üzeri bir istihdam yaratması Fed'in mevsimsellik tezini destekleyecek, diğer yandan yeni bir zayıf veri endişeleri artıracak ve Fed'in biraz daha beklemesine neden olacak.
 
Beklentiler:
Tarım dışı istihdam değişimi, 225 bin
İşsizlik oranı, %5.4
Ortalama saatlik kazançlar, %0.2
 
Bazı öncü göstergeler:
ADP tarım dışı istihdam değişimi 189 bin, beklenti 200 bin
Nisan haftalık işsizlik başvuruları ortalaması 279 bin, Mart ayı 284 bin
ISM hizmetler PMI istihdam bileşeni 56.7, önceki 56.6
ISM imalat PMI istihdam bileşeni 48.3, önceki 50.0
 
İlk anda tarım dışı istihdam değişimine tepki verecek piyasa fakat diğer veriler de aynı derecede önemli aslında. Mesela beklentinin hafif altında bir tdi değişimine rağmen maaşlarda çok daha güçlü bir artış yine dolar için pozitif bir senaryo olabilir. Diğer yandan beklentiden iyi bir tdi değişimi ile maaşlar ve işsizlik oranının hayal kırıklığı yaratması dolar üzerinde baskı yaratabilir.
 
Yani geçtiğimiz aya gelebilecek revizelerle birlikte bir bütün olarak değerlendirilmeli istihdam raporu. Hayal kırıklığı yaratan bir rapor Eylül ayı faiz artışını da tehlikeye atacak ve bur tur daha dolar satışları getirecek. Güçlü bir rapor ise birinci çeyrekteki zayıf performansı unutturarak dolar boğalarını yine devreye sokacak.''
FOREX KOÇU
A1 CAPİTAL
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)