E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Çin ve petrol tedirginliği---

Piyasalarda Çin ve petrol tedirginliği

Piyasalarda Çin ve petrol tedirginliği
20 Nisan 2016 - 07:57 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petrol fiyatlarının 40 dolara doğru gerilemesi ve Çin hisse senetlerindeki güçlü düşüş ile birlikte tedirgin

Asya hisse senetlerindeki ralli, petrol fiyatlarının varil başına 40 dolara doğru düşmesi ve Çin hisse senetlerinin Şubat ayından bu yana en hızlı kaybını yaşamasının ardından etkisini kaybetti. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları Haziran ayından bu yana en yüksek seviyelerinden geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.8'e kadar çıakrdığı kazancını gri verdi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi ve petrol yüzde 2'nin üzerinde düştü. Petroldeki düşüş, OPEC'in dördüncü büyük üreticisi Kuveyt'te üretimin aksamasına neden olan petrol işçilerinin grevinin sona ermesinden kaynaklandı. Bloomberg Emtia Endeksi, Salı günü yüzde 2.5 yükseldikten sonra yüzde 0.4 geriledi. Gümüş boğa piyasasına girmesinin ardından kazançlarını genişletirken, demir cevheri, BHP Billiton Ltd.'nin üretim tahminini düşürmesinin ardından ralli yaptı. Yen bu hafta ilk kez yükseldi ve Güney Kore wonu beş ayın zirvesine çıktı.

Küresel hisse senetleri, ekonomik verilerin Çin büyümesinde istikrarı işaret etmesi, ABD'de şirket karlarının beklenenden iyi çıkması ve Fed'in faiz artırımlarını yavaş yapacağını kaydetmesinin etkisi ile bu ay ralli yaptı. ABD'de yeni kont inşaatları MArt ayında son beş ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti ve traderlar, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını sıfır olarak görüyorlar.

S&P: Ülkelerin kredi notları olumsuz etkilenebilir

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Fed, ABD ekonomisindeki zayıflıktan dolayı, faiz artırımını muhtemelen geciktirecek," dedi ve "Zayıf dolar emtia ve hisse senetleri için olumlu. Çin'den gelen teşvik dolayısıyla, ralli için, özellikle sanayi metallerinde, gerçek bir temel baz var" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol fiyatları Kuveyt'te grevin sona ermesi ile düştü

Johnson & Johnson, Goldman Sachs Group Inc. ve UnitedHealth Group Inc.'nin Salı günü açıkladığı ilk çeyrek karları beklenenden daha iyi çıkarken, International Business Machines Corp. (IBM) ve Intel Corp.'un sonuçları beklentilerin altındaydı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Standard & Poor's 500 Endeksi'nde (S&P 500) şu ana kadar karını açıklayan 60 şirketin yüzde 77 beklenenden daha iyi sonuca ulaştı. ABD'de bugün Coca-Cola Co. ve American Express Co. kar açıklayacak şirketler arasında Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi Tokyo saati ile 12:50'de yüzde 2.6 aşağıdaydı.

BloombergHT

Avrupa borsalarında düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)