E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada iyimser hava bozuluyor---

Piyasada iyimser hava bozuluyor

Piyasada iyimser hava bozuluyor
13 Mayıs 2016 - 09:49 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki iyimser havanın bozulduğunu ancak küresel risk iştahında kalıcı bir bozulma olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.

Dünya piyasalarındaki iyimser hava bozuluyor. Dolar endeksinin gerilemesi ve enerji fiyatlarındaki artışın küresel piyasalarda yarattığı iyimser hava tersine döndü.  Büyüme cephesindeki endişeler ve gerileyen şirket karları piyasalarda satışlara yol açıyor. Ancak küresel risk iştahında kalıcı bir bozulma olduğunu söylemek için erken. VIX ve MOVE gibi volatilite göstergelerinin gerilemeye devam etmesi piyasalarda intizamlı bir düzeltmeye işaret ediyor.

Türkiye piyasaları dünyadan olumsuz ayrışmaya devam ediyor. Politik belirsizlikler, terör eylemleri ve tırmanan jeopolitik riskler Mayıs ayında Türkiye piyasalarının risk primini yükseltti. Gelişmekte olan piyasalarla yapılan karşılaştırmalarda hisse senedi, tahvil ve döviz kurunda  en kötü performans gösteren 5 piyasa içinde yer alıyoruz.

Küresel piyasalardaki zayıflamaya paralel Borsa İstanbul’da bu sabah satıcılı bir açılış bekliyoruz. Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yer almayacak spekülasyonu ve IŞİD’e yönelik ABD ile ortak sınır ötesi operasyon yapılacağına yönelik duyumlar satıcılı havayı destekliyor. MSCI Türkiye endeksinden çıkartılan Enka hisselerinde satış baskısı artabilir.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 13.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 13.05.2016

 

BİST-100 haftanın son gününde düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kriz13 Mayıs 2016 18:04

    iyimser havamı varmış. ülkede başbakan yok mhp dağılmış cumhurbaba kendi mızıkasını öttürüyor terör yarın nerde patlatsam düşüncesinde halk yaz gelsede tatile gitsek diyor. nerde iyimserlik. 40 bine düşünce görürsünüz.

  • haziranda veya eylülde faiz artış ihtimali +13 Mayıs 2016 15:37

    abd de parakende satışların artması fed faizlerinin artması öncesi sanki artışa dayanak olacak gibi geldi bana buna dikkat etmeli dünyada borsada satışlar gelebilir.

  • vatandaş13 Mayıs 2016 13:49

    zaten küresel kırılmayı beklersek gözümüzü 40 binde açarız.

  • balon13 Mayıs 2016 13:09

    balondu patladı. her bahar da olduğu gibi iyimserlikle şişen piyasa patladı.

  • ŞAHİN13 Mayıs 2016 12:25

    yabancı sermaye ye karşı değiliz tam tersi olması gerektiğini herdaim yorumlayanlardanız.ançak yabancı sermayeyi yurtiçi sermaye akışlarında çalıştıran ve yerli yatırımçılar üzerinde yalan yanlış 3 kuruş para kazanacağım diye kumbas ve grup kurup para kazanmayı amaç edinen sahtekarlara karşıyız.......AKILLANACAKSINIZ...SEVİMLİ VATAN SEVERLER

  • ŞAHİN13 Mayıs 2016 10:46

    sermaye araçlarında hisse senedi ağırlığınız olmadığında NE KADAR ÇOK YANILDIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ...BİLGİSİZ BİLGİLİ GEÇİNEN SOYTARILAR

  • Zühtü13 Mayıs 2016 10:36

    İyiye dönse şaşardım zaten..