E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde veriler bekleniyor---

Petrolde veriler bekleniyor

Petrolde veriler bekleniyor
17 Ağustos 2016 - 08:52 borsagundem.com

Petrol, üretimin dondurulacağına ilişkin görüşmelerin başlayabileceği spekülasyonundan destek buluyor

Ham Petrolde seyirler şimdilik sakin ama kısa vadede yükseliş devam ediyor. OPEC içerisinden dün bazı görüşme haberleri geldi. İran Petrol Bakanlığınca yapılan açıklamada OPEC’in Eylül ayında resmi olmayan görüşmelere katılma konusunda karar veremediklerini belirtirlerken, Rus Enerji Bakanlığından da OPEC ve Rusya arasında Ekim ayında bir görüşme haberi olacağı açıklamaları geldi.

Brent petrolde 26-28 Eylül tarihinde Cezayir'de düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Forumu'nda petrol üretiminin dondurulacağına yönelik beklentilerle yükseliş devam ediyor. Dün yaşanan değerlenme
ile birlikte yükselişini üst üste dördüncü güne taşıyan brent petrolde yapılan açıklamalar fiyatları etkilemeye devam edecek gibi görünüyor. Ayrıca bugün ABD tarafından açıklanacak olan ham petrol stokları verisi de brent petrolde hareketliliğin artmasına neden olabilir.

Brent petrol dün 49.33 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 49 dolar seviyesinden kapattı. Yeni güne ise sakin başlayan brent şu saatlerde yüzde 0.11 eksi ile 48.83 dolar seviyesinde... NYMEX de ise ham petrol yüzde 0.60 kayıpla 46.30 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistlere göre 48 dolar seviyesinin üzerinde fiyatlanan brent petrolde, beklentiler ile birlikte yükseliş bir süre devam edebilir. Yükseliş hareketinin devamında ise 48,80'in üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. 48,80'in üzerindeki hareket 50 dolar seviyesinin gündeme gelmesine neden olabilir. Olası tepki satışlarında ise 47,80 ve 47,00 destekleri takip edilmeli."

NYMEX piyasasında ise ham petrol teknik olarak, 45,95 dolar direncinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Aynı zamanda Haziran ayından başlayan alçalan trendin üzerinde tutunma çabaları devam ediyor. WTI, 46.75 – 47.00 direnç alanının üzerine tutunması petrol fiyatının yükseliş potansiyelini artırabilir. Geri çekilmelerde 45,95 – 45,60 destekleri takip edilebilir.

Emtia ve döviz piyasasında beklentiler neler

 

Piyasalar dolar ve petrol fiyatını takip edecek

 

Dolar düşüşünü durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)