E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
21 Eylül 2016 - 10:35 borsagundem.com

Petrol, OPEC'in Cezayir'deki görüşmelerinin resmi toplantıya dönüşebileceği haberlerine bağlı olarak değer kazandı

Petrol, Cezayir'in OPEC'in gelecek haftaki gayrıresmi görüşmelerimin resmi toplantıya dönüşebileceğini açıklaması ve özel sektör verisinin ABD'de ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesinin ardından varil başına 45 dolara doğru yükseldi.

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1.09 dolar yükselerek varil başına 45.14 dolara kadar çıktıktan sonra, sabah erken saatlerde 45.14 dolara geldi. Şu saatlerde yüzde 2.11 kazançla 44.99 dolar seviyesinde...Brent petrolü ise, dün 7 sent ya da yüzde 0.2 düşerek 45.88 dolara geriledi. Yeni günde varil başına 46.72 dolara kadar çıkan petrol an itibari ile yüzde 1.13 kazançla 46.70 Dolar seviyesinde... 

Cezayir Enerji Bakanı Noureddine Bouterfa, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, OPEC bakanlarının tümünün Cezayir'deki gayrıresmi görüşmelere katılacak olmasından dolayı, bu görüşmelerin resmi toplantı haline gelebileceğini söyledi.  Cezayirli bakan, piyasanın yeniden dengeye gelebilmesi ve fiyatların istikrar kazanabilmesi için arzın günlük 1 milyon varil düşürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, ABD petrol stokları geçen hafta 7.5 milyon varil düştü.

Petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Toplululuğu (OPEC) ülkeleri ve Rusya'nın gelecek haftaki toplantıda piyasaya istikrar kazandırmanın yollarını arayacağı spekülasyonuna bağlı olarak Ağustos ayında ralli yaptıktan sonra dalgalı seyretti. Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, OPEC üyelerinin anlaşmaya yakın olduğunu söylerken, Bloomberg'in 23 analiste dayandırdığı ankete göre, üretimin sınırlandırılmasına ilişkin bir anlaşma ihtimali düşük. Üretimin dondurulması teklifi Şubat ayında getirilmiş, ancak Nisan ayındaki toplantıda bir karara varılamamıştı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa stratejisit Evan Lucas, "Tarih, OPEC'ten bir hareket gelmeyeceğini işaret ediyor, ancak görüşmeler olacak ve bu durum piyasaları hareketlendirecek," dedi ve "Amerikan Petrol Enstitüsü verisi piyasaya destek sağladı, ancak fiyatlar düşük bir tabandab geliyor. Petrol varil başına 44 ila 45 dolar civarında denge buluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)