E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol son altı ayın zirvesinde---

Petrol son altı ayın zirvesinde

Petrol son altı ayın zirvesinde
17 Mayıs 2016 - 12:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları dünkü yükselişi ile son altı ayın zirvesine tırmandı

Son altı ayın en yüksek seviyesine tırmanan petrol fiyatları, ABD'de üretimin azalması ile birlikte küresel arz fazlasının azalacağı beklentisine bağlı olarak yüzde 80'in üzerinde değer kazandı. Dün de Çin'de rafinerilerin rekor hızda petrol işlemeleri yükselişte etkiliydi.

Dün öğleden sonra 49.38 dolara kadar yükselen brent petrol akşam saatlerinde 48.77 dolar seviyesine kadar gevşese de,sabah erken saatlerde tekrar 49 dolar seviyelerine yükseldi.Öğlene doğru brent petrole gelen satışlarla yüzde 0.75 eksi ile 48.70 seviyelerinde işlem görüyor. NYMEX ise yüzde 0.44 artı ile 47.93 seviyesinde...

ABD'de petrol stokunun ikinci hafta üst üste düştüğünü ve küresel arz fazlasının azaldığını göstermesi beklenen resmi veriler öncesi bu yılın en yüksek seviyesine tırmandı.Enerji Enformasyon İdaresi'nin Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stok verisinin, geçen haftaya göre 3.5 milyon varil düşmesi bekleniyor.

Kanada'da iki haftayı aşkın bir süre boyunca devam eden orman yangını, sıcak hava koşulları ve rüzgardan dolayı, Enbridge Inc.'nin petrol nakliye terminaline bir kilometre kadar yaklaştı.Alberta Eyaleti'ne bağlı Fort McMurray kentinde iki hafta önce başlayan ve hala devam eden yangın nedeniyle, petrol elde edilen katranlı kum sahalarında çalışan yaklaşık 600 işçi daha tahliye edildi.Yaklaşık 4 bin işçiye de tahliyeye hazır olmaları uyarısı gönderildi.

Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, piyasada arz açığı, Nijerya'daki üretim aksaklıkları ve artan talep ile birlikte, beklenenden daha önce gerçekleşecek. Goldman Sachs Group Inc., piyasanın bu ay, güçlenen talep ve düşen üretim ile birlikte, beklenenden bir çeyrek önce, fazladan açığa geçtiğini kaydetti. Banka ham petrol fiyat tahminlerini yükseltti ve piyasanın gelecek yılın başında fazlaya geçeceği tahmininde bulundu.

Royal Dutch Shell, 2100 varil petrolün denize sızması sonrasında geçtiğimiz hafta üretimi durduğu Meksika Körfezi'ndeki tesislerinde üretime yeniden başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)