E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOylum, Bracknor Capital desteği ile yatırım planlıyor---

Oylum, Bracknor Capital desteği ile yatırım planlıyor

Oylum, Bracknor Capital desteği ile yatırım planlıyor
15 Şubat 2017 - 16:01 borsagundem.com

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören şekerleme şirketi Oylum’un CEO’su Yener Büyüknalbant, Bloomberg News Editörü Taylan Bilgiç’in sorularını yanıtladı…

Şekerleme şirketi Oylum Sinai CEO’su Yener Büyüknalbant, telefonla röportajda Bloomberg News İstanbul Editörü Taylan Bilgiç’in sorularını yanıtladı . Büyüknalbant, Türk şekerleme şirketi Oylum Sınai'nin Dubai'de yerleşik Bracknor Fund Ltd ile anlaşma imzaladıktan sonra çikolata ve marşmelov gibi yüksek katma değerli ürünlere odaklanacağını söyledi. Oylum CEO’su Büyüknalbant, Bloomberg New’e özetle şunları söyledi:  

*Bracknor tahsisli sermaye artışı yöntemi ile küçük hissedar olacak. Önümüzdeki 5 yıl boyunca 25m TL (6,8m $) değerinde hisse alacak.

*Oylum ürünleri A101 ve Metro Toptancı Marketlerinde satılıyor. Bizim Toptan ve Şok ile görüşmeler ise sürüyor.

*Yenilenebilir enerjiye yatırım devam edecek.

BRACKNOR INVESTMENT GROUP CEO’SUNDAN CEVAP GELDİ

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Bracknor Investment Group CEO’su Pierre Vannineuse’in, Bloomberg News İstanbul Editörü Taylan Bilgiç’in e-postasına gönderdiği yanıtlar ise şöyle:

*Oylum beta-nötr defansif bir yatırımdır.

*Brakcknor ihtiyaç halinde Oylum tarafından hemen nakde çevrilebilecek bir dönüştürülebilir enstrüman kullanacak, enstrüman nakit karşılığında uzun vadede hisse alacak. Bu esnada şirket değeri dikkatli şekilde izlenecek.

*Firma bizimle yükseldikçe daha fazla yatırım yapacak ve daha fazla para kazanacak. Riskini azaltırken getirisini optimize edecek. Sonuç olarak şirket katma değer yaratacak bu da hisse performansına yansıyarak en iyi oran ile hisse senetleri piyasalarından fonlama sağlamasına yardımcı olacak. 

*Bracknor Oylum'u stratejik dağıtım kanalları ile tanıştırarak satışlarını çeşitlendirmesine yardımcı olacak.

*Bracknor 25m TL uzun vadeli yatırımı dışında 1,5m TL de opsiyon kontratı ile ilave yatırım yapabilecek.

*Bracknor şimdiden %5'den az olmak üzere Oylum hissesi almıştır. Zaman içerisinde opsiyon anlaşmasına bağlı olarak sessiz ortak şeklinde paylarını artırmaya devam edecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,37
En Yüksek: 16,12
En Düşük: 14,37
Değişim -9,96 %
FK: 7,17
PD / DD: 2,23
İşlem Hacmi 264.008.574
Toplam Adet: 17.914.280
Ağırlıklı Ort.: 14,78
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)