E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizFed'in kararı metallere yaradı---

Fed'in kararı metallere yaradı

Fed'in kararı metallere yaradı
18 Mart 2016 - 09:03 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, Fed kararı sonrası hazırladığı piyasa raporunda, faiz kararının hisse senetleri ve emtialara yaradığını belirtti.

GÜMÜŞ’TE FİNCAN-KULP FORMASYONU…

Fed’in faizleri bir müddet daha arttıramayacağı beklentisi, son FOMC toplantısı ve ardından gelen açıklamalarla yükseldi. Bu gelişme paranın iki ürün grubuna kaymasına sebep oldu. Bunlardan biri hisse senetleri, diğeri ise değerli metallerin başını çeken emtia grubu. Bu iki grupta Fed’in faiz arttıramayacağı beklentisi ile yükselişlerini sürdürüyor. Özellikle paranın faiz sağlayamacağı bir ortamın oluşması, yatırımların bu gruplara yönelik artmasına ön ayak olur.

Değerli metaller içerisinde en çok öne çıkan altın. Ancak gümüş, platin ve paladyuma da baktığımızda önemli trend dönüşlerinin başladığını görebiliriz. Bunların arasında gümüş, geçen aylardan itibaren başlayan trendde diğer değerli metallere oranla geri kalmıştı. Teknik olarak ise çok önemli bir formasyon oluşumu dikkat çekiyor. Fincan-Kulp görünümünden dolayı bu adı alan formasyonda boyun kısmı 16.05 seviyesinden geçerken, fiyatlar an itibariyle bu bölgenin üzerinde işlem görüyor. Günlük kapanışların 16.05 seviyesi üzerinde oluşmaya devam etmesi halinde 18.40 formasyon hedefi olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 15.50 önemli bir destek seviyesi. Yükselişin devam edebilmesi için fiyatların, bu seviyenin üzerinde kalmaya devam etmesi gerekiyor.

İkon Menkul Değerler

BİST-100 kâr satışına rağmen yükselebilir

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2016

 

Borsa İstanbul'da hedef 84 bin 500 puan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)