E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tutanakları BİST'e yön verecek---

Fed tutanakları BİST'e yön verecek

Fed tutanakları BİST'e yön verecek
06 Nisan 2016 - 09:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yatay açılış bekleniyor ve öğlenden sonra gelecek Fed açıklamalarına odaklanılacak

Büyüme Endişeleri Geri Dönüyor...

Mart ayında Merkez Bankaları kaynaklı güçlü toparlanmanın ardından piyasaların dikkati yeniden makro dinamiklere özellikle Çin kaynaklı büyüme ile ilgili endişelere döndü. Dün hisse senedi piyasalarındaki sert satışların ardından Asya piyasaları bu sabah itibarı ile yatay seyrediyor. Petrol fiyatlarında ise %’2ye yakın bir toparlanma var. Dünkü yazımızda MSCI GÖÜ endeksinin teknik anlamda önemli bir eşikte olduğunu belirtmiştik, yükselişin sürmesi için özellikle büyüme tarafında olumlu veri akışı gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün yurtiçi gündemde önemli bir madde yok, yurtdışında ise FED’in son toplantı tutanakları gününü en önemli haber akışı. Yellen’in güvercin açıklamaları üzerine tutanakların tekrardan fiyatlanmasını beklenmiyor. Öte yandan, tutanaklarda bakılacak hususlar: enflasyondan korkan veya hızlı hareket edilmesini talep eden grup kaç kişi, Çin konusuna hangi noktalar ve vadelere değinilmiş, ve son olarak faiz artışı için kriterler enflasyon değil, istihdam değilse tam olarak hangi verilere bakarak hareket edileceğine dair bir netlik olup olmadığı.

Öte yandan TL’nin Cuma kapanıştan bu yana en az değer kaybeden ikinci para birimi olması dikkat çekici. Bugün BIST’de yatay bir açılış beklemekteyiz. Dünkü düşüşün ardından hafif bir toparlanma görülebilir.83,600 destek seviyesi olarak öne çıkıyor. Öğleden sonra açıklanacak FED tutanakları belirleyici olacak. Türk Traktör’ün Mart ayı satış hacmindeki %9’luk artış bugün hisseyi olumlu etkileyebilir.

Gelişmekte Olan Para Birimleri 1 Nisan’dan bu yana

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)