E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL 3.05'in üzerinde seyrediyor---

Dolar/TL 3.05'in üzerinde seyrediyor

Dolar/TL 3.05'in üzerinde seyrediyor
05 Ekim 2016 - 15:00 borsagundem.com

Dolar, Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesi sonrası sert yükseliş yaşadı

Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalarla doların küresel piyasalarda güçlenmesi, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımlarını azlatabileceğine yönelik haberler, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini hızlandıracağı beklentileriyle dolar güne 3.05 liranın üzerinde başladı. Gün içerisinde 3.0658 doları gören kur öğleden sonra hafif satışla an itibari ile yüzde 0.22 kayıpla 3.0519 dolar seviyesinde...

Türkiye'de beklentilerden düşük gelen enflasyon verisinin ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini hızlandıracağına dair beklentileri artırıyor. Fed yetkililerinin faiz artışını destekleyici mesajları da doların küresel piyasalarda güçlenmesine neden oluyor.

Altından çıkışlar hızlandı

 

Petrol stokların düşmesi ile yükseldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent05 Ekim 2016 16:54

    2017 brexit haberi şimdiden fiyatlanıyormuş. Bu fiyatlamayı doların yükselmesini isteyen fx piyasasına yarıyor. Ve fed yalandan yapıyor ekim ve kasımda faiz arttırmak istemiyor. Seçimi koz olarak kullanamıyor artık çünkü açık ara clinton önde.

  • Özgecan Alp Öke05 Ekim 2016 03:16

    Ne kadarda fed olsa bile , Amerikadaki veriler o kadar iyi değil Aralıktan önce faiz artırmaları mümkün değil.Belki sürpriz olacak ama 2017 ye bile kalabilir. ytd.