E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 3 TL'ye yükseldi---

Dolar 3 TL'ye yükseldi

Dolar 3 TL'ye yükseldi
19 Temmuz 2016 - 17:00 borsagundem.com

Dolar/TL yatay seyrin ardından gelen alışlarla 3 TL'ye yükseldi

Cuma günü gerçekleşen darbe girişiminin başarısız olması ve gelişmelerin ardından alınan ekonomik önlemler ile birlikte haftaya düşüşle başlayan dolar/TL  paritesi, bu seyrini uzun süre koruyamadı ve dün öğle saatlerinden itibaren yeniden yükselişe geçerek  3.00 TL seviyelerine yaklaştı. Yeni güne düşük başlayan parite 2.9697 seviyesine kadar gevşedi. Öğleden sonra gelen alımlarla şu saatlerde yüzde 0.85 yükselişle 3.00 TL seviyesinde…Dolar kuru ise yüzde 0.50 yükselişle 97.05 seviyesinde...

Uzmanlara göre kurdaki güncel teknik seviyelere bakıldığında paritede 2,9810 seviyesi destek, 2,9952 seviyesi ise direnç konumunda. 2,9810 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde bir sonraki destek seviyesi  2,9731, 2,9952 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki direnç  3,0079 seviyesinde…Direncin kırılması halinde 3,0470 seviyeleri hedeflenebilir.

Yurtiçinden açıklanan haberler TL varlıkları üzerinde etkili olmaya devam edebilir. Tahvil faiz oranı dün 9 seviyesini test etti. Küresel piyasalar ise yön arayışlarını sürdürüyor. Doların değer kazanımı bir miktarı azalırken, Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.  Petrol fiyatlarının yeniden artan petrol arzı beklentileriyle yüzde 2'ye yakın gerileme yaşadığı görüldü.

Brexit endişeleri bir miktar azalsa da bugün İngiltere'den açıklanacak olan enflasyon rakamları takip edilecek.Yurt içinde ise piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklanacak. Olası bir faiz indirimi TL
varlıklarının değer kaybetmesine neden olabilir. TCMB'nin piyasaya vereceği mesajlarda önemli olacaktır. Piyasanın genel beklentisi, kurum beklentimize paralel olarak PPK’nın 0,25 bp’lık bir faiz indirimine gideceği yönünde.

Altında hangi seviyelere dikkat etmeli

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Piyasada dalgalanma azalarak sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)