E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da yükseliş trendi devam edecek---

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi devam edecek

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi devam edecek
14 Mart 2016 - 12:52 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası teknik analizinde teknik göstergelerdeki güçlü eğilim ara düzeltmeler oluşsa da yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti.

Güne hafif negatif başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,20 yükselişle dar bantta sıkışarak 79.541 seviyesinden tamamladı.
Avrupa merkez bankasının ek teşvik uygulaması ve diğer merkez banklarından da destekleyici adımlar geleceği beklentisi ile global piyasalarda risk alma iştahında güçlü artış var. Avrupa borsaları BOJ
ve Fed faiz kararının açıklanacağı haftaya güçlü yükselişle başladı. Yurtiçinde ise dün akşam gerçekleştirilen elim terör saldırış sonrası TL varlıklar yeni haftaya sınırlı negatif ayrışma ile başladı. Global risk alma iştahının güçlü olması nedeniyle yaşanan terör eyleminin piyasalara negatif etkisinin sınırlı kalması beklenir. Yurtdışı piyasalardaki pozitif fiyatlamaya paralel Fed faiz kararına kadar
yurtiçi piyasalardaki pozitif eğilimin devam etmesi beklenmektedir.
Yurtdışında petrol fiyatları kısa vadede takip edilmeye devam edilecek. Şuan %10,12 seviyesinde olan tahvil faizlerindeki eğilim BIST’teki mevcut seviyeleri destekliyor. Ancak endeksin 80.000 seviyesi üzerine doğru yükselişini devam ettirmesi için 10 yıllık faizlerin %10 seviyesi ve altına doğru düşüşüne devam etmesi gerekiyor. Endeks Fed faiz kararına kadar düşük hacimle dar bantta sıkışma eğilimini devam ettirebilir. Dar bantta Orta vadeli yükseliş kanalı üst bandını yukarı kıran endeks kısa vadede 77.800 üzerinde kaldıkça kısa vadeli yükseliş kanalı içerinde ana düşüş trendi direnci olan 80.600’leri hedefleyerek yükselişine devam etmesi beklenmektedir.
Teknik göstergelerdeki güçlü eğilim ara düzeltmeler oluşsa da yükseliş trendinin devam edeceği beklentisini destekliyor. Ancak kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olması ve momentum göstergesinde oluşmaya başlayan negatif uyumsuzluk görüntüsü endeksin
80.000 seviyesi üzerinde güçlü kar satışlarıyla karşılaşabileceğine işaret ediyor. Kar satışlarının düzeltmeye dönüşmesi için endeksin 200 GHO seviyesine denk gelen 76.300 seviyesini aşağı kırması gerekiyor. Gün içinde 78.700 seviyesinin aşağı kırılması durumunda kar satışlarının 77.800-78.000 aralığına doğru hızlanması beklenmektedir. Kısa vadede bu aralığa doğru geri çekilme trade amaçlı alım fırsatı, 80.500’e doğru yükselişler ise kar satışı fırsatı için takip edilebilir.

Şeker Yatırım

Dolar 3.3 TL mi olacak?

 

22 hisse için teknik analiz

 

50 milyon TL temettü dağıtacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)