E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTL'de değer kaybı hangi sektör hisselerini etkileyecek---

TL'de değer kaybı hangi sektör hisselerini etkileyecek

TL'de değer kaybı hangi sektör hisselerini etkileyecek
05 Ekim 2016 - 09:05 borsagundem.com

Alan Yatırım; TL'de en düşük değerlere yaklaşılmasının bankacılık hisseleri ve yüksek net döviz borcuna sahip şirketler üzerinde baskıyı artırmasını beklediğini belirtti

DÜN NE OLDU?

ABD DOLARINDA GLOBAL YÜKSELİŞTEN BIST NEGATİF ETKİLENDİ...

ABD Dolarının global olarak yükselmesi ve TL'ye karşı günlük %1 yükselişle 3,05 seviyesini test etmesi sonucunda BIST 100 Endeksi banka hisseleri öncülüğünde düşerek günü %0,2 değer kaybı ile 77,068 seviyesinden tamamladı. Bankacılık hisseleri dün %0,8 gerilerken sanayi hisseleri %0,4 yükseldi. Banka ve sanayi hisselerinin dünkü ayrışmasında; Doların TL'ye karşı daha fazla yükselmesi enflasyonda düşüşün ve TCMB'nin faiz indirim sürecinin devamlılığına ilişkin endişeler banka hisselerini olumsuz, buna ihracat gelirlerinde artış beklentileri nedeniyle sanayi hisseleri olumlu etkilenmesi belirleyici faktör oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİNİN OLMAMASI İLE BİRLİKTE YATAY SEYİR...

TL'de değer kaybının gelişen ülke para birimlerindeki düşüşe eşlik etmesi nedeniyle BIST 100 Endeksinde negatif açılış beklemekteyiz. TL, ABD Dolarına karşı değer kaybına ek olarak Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programında 2017 yılında azaltıma gidebileceğine yönelik haberlerle Euro'ya karşı da değer kaybetti. TL'nin en düşük değerini gördüğü 14 Eylül 2015'deki seviyesinin sadece %0,9 üzerinde bulunuyor. Dolayısıyla TL'de en düşük değerlere yaklaşılmasının BIST üzerinde bankacılık hisseleri ve yüksek net döviz borcuna sahip şirketler üzerinde baskıyı artırmasını beklemekteyiz. Bununla birlikte TL'de değer kaybının sürmesi durumunda sanayi hisseleri banka hisselerine kıyasla daha güçlü kalmasını beklemekteyiz.

Bugün bankacılık sektörünün Ağustos ayı bilançosu BDDK tarafından açıklanacak. Temmuz ayında sektör aylık ortalamalarının üzerinde performans göstermişti. Beklentimiz düşen faiz ortamında Temmuz ayındaki pozitif seyrin sürebileceği şeklinde. Bankaların 3. Çeyrek bilançoları hakkında ön fikir vermesi açısından Ağustos ayı verileri önemli olacak.

USDTRY

Dün küresel bazda veri akışının sakin olduğu günde doların dünya genelinde değer kazanma eğilimi devam etti. Bununla birlikte Türk Lirası dolar karşısında değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimleri arasında 4. sıradaki yerini aldı.

Bugün ABD’de takip edilecek olan hizmet PMI ve ADP tarım dışı istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,0740 ve 3,0850 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0450 ve 3,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğilimi sonrasında EURUSD paritesinde değer kayıpları görüldü. Bu sabah ise Asya piyasalarında dolar güçlenme eğilimini sürdürürken, Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alımlarını kademeli azaltacağı haberlerinin etkisiyle EURUSD paritesi dalgalanmakta.

Bugün Avrupa ve ABD’den gelecek olan veri akışı paritenin seyri için önem arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1240 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,1190 ve 1,1150 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1290 direnç seviyesi hedeflenebilir.

ALTIN

Dün dünya genelinde doların değer kazanma eğilimi sonrasında altında sert satış baskısı görüldü. Gün içerisinde satış baskısının artarak devam altında satışlar 1273 seviyesinde dengelendi.

Bugün ABD’de takip edilecek olan hizmet PMI ve ADP tarım dışı istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1273 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında satış baskısının devam etmesi durumunda sırasıyla 1260 ve 1253 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1280 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1293 seviyesi hedeflenebilir.

USDJPY

Dün dolarda dünya genelinde değer kazanma eğiliminin yanı sıra, Japon Yeni’nin de zayıf seyri USDJPY paritesinde yükselişi beraberinde getirdi. Bu sabah Japonya’da açıklanan ve beklentilerin altında kalan hizmet PMI verisi de paritenin yükselişinde etkili olmakta.

Bugün ABD’de takip edilecek olan hizmet PMI ve ADP tarım dışı istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında, paritede yükselişlerin devam etmesi için 102,80 seviyesi önemini korumaya devam ederken, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 103,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 101,00 ve  100,30 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

İngiltere’de Theresa May’ın Brexit’e ilişkin açıklamaları sonrası Sterlin cephesinde değer kayıpları devam etmekte. Piyasada güçlü dolar hikayesinin fiyatlanıyor olması da GBPUSD paritesini zayıflattı.

Bugün ABD’de takip edilecek olan hizmet PMI ve ADP tarım dışı istihdam verileri paritede hareketlilik yaratabilir.

Teknik olarak bakıldığında kısa vadede GBPUSD paritesi 1,2750 seviyesinde yön arayışını sürdürüyor. Geniş resimde ise GBPUSD paritesi 1,2840 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde sırasıyla 1,2700 ve 1,2620 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2840 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2960 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Dün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıklamış olduğu verilere göre, 7,6 milyon varil azalış gösteren stok verileri sonrası bugün Enerji Bilgi İdaresi’nin açılayacaği ham petrol stok verileri takip edilecek.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde yükselişlerin devam edebilmesi için bugün petrolde 50,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte. Brent petrolun 50,20 seviyesi üzerindeki hareketleri 51,40 seviyesinde doğru yükselişlerin yolunu açabilir. Petrol fiyatlarında görülebilecek geri çekilmelerde ise 48,15 ve 47,40 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir.

 Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Borsa'nın güne satıcılı başlangıç yapmasını bekleniyor

 

Emtia ve döviz piyasası sert hareketler sergiliyor

 

FED ve AMB'den gelen açıklamalar piyasaları sarstı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ06 Ekim 2016 08:06

    ZAMLARLA HAŞLANACAK GİBİYİZ HERKES DOLAR SEVDALISI OLDU MERKEZ BANKASI ZATEN BASKI ALTINDA TL DİP YAPSADA UMURUNDA DEGİL.