E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.46 eksi puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.46 eksi puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.46 eksi puanla kapattı
20 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.46 düşüşle 77.313 seviyesinden kapattı

Güne hafif negatif yatay başlayan endeks ilerleyen saatlerde kayıplarını 77.014 seviyesine kadar genişletti. Dünkü hızlı yükselişin ardından kar realizasyonu yaşanan endeks günü yüzde 0.46 düşüşle 77.313 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.72 düşerken, sanayi endeksi yüzde 0.24 düşüş kaydetti. İşlem hacmi 3.1 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul'da, Avrupa borsalarında yaşanan ralliye paralel olarak genel anlamda iyimserlik yaşandığı görüldü. Banka ve sanayi hisselerinin bir arada yükseldiği BİST-100 dün günü yüzde 2.17 yükselişle 77.670 puan seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.02 düşüşle 77.654 seviyesinden yatay başladı.

TCMB tarafından düzenlenen Beklenti Anketine göre, bir önceki anket döneminde yüzde 8.21 olan cari yılsonu TÜFE beklentisi, bu anket döneminde yüzde 8.07'ye geriledi. TCMB'den yapılan açıklamada 12 ay ve 24 ay sonrası TÜFE beklentileri sırasıyla yüzde 7.62 ve yüzde 7.11 olarak gerçekleşti. TCMB Beklenti Anketine göre dolar/tl yıl sonu beklentisi 3.0684'ten 3.0662'ye, 12 ay sonrası dolar/tl tahmini ise 3.1948'den 3.1913'e geriledi.

Hükümet iç tüketimi canlandırmak için düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi kartı taksitlerinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmanın sonuna gelindiğini, özellikle yerli üretime dayalı ürünlerin alımlarında taksit sayılarının arıtılmasına yönelik ekstra bir çaba gösterildiğini açıkladı. Kredi kartına taksit sınırının konulması ile 48.2 milyar TL olan taksitli kredi kartı harcaması 15 milyar TL gerileyerek 33.1 milyar TL olmuştu. Yapılan düzenleme ile tüketim harcamalarında ve kredi harcamalarında yaşanan yavaşlamanın tekrardan ivme kazanması bekleniyor.

Ekonomistler TCMB'den üst bantta 25 baz puan indirim bekliyor

 Bu haftanın en önemli gelişmesi olan Fed'in faiz kararına ilişkin iki gün sürecek toplantının ilki bugün başlayacak. Faiz kararı ise Çarşamba günü TSİ 21.00'da açıklanacak. Fed'in piyasa yapıcı kuruluşları arasında, ABD merkez bankasının bu haftaki faiz kararı öncesi, nadir görülen bir görüş ayrılığı var. 23 kuruluştan ikisi, Barclays Plc ve BNP Paribas SA, Fed'in Çarşamba günü şok faiz artırımına gideceği görüşünü savunuyor. Son gelen açıklamaların yanında açıklanan bazı ABD verilerine baktığımızda ise Fed'in Eylül ayını pas geçme ihtimali daha yüksek görünüyor. 

Yarın günün erken saatlerinde, BOJ'un Eylül ayı para politikası kararlarını açıklaması bekleniyor. Piyasa beklentilerine bakıldığında bankanın alacağa kararlara yönelik belirsizliğin halen devam ettiği görülüyor. Piyasaların gündeminde politika faizinin eksi bölgede daha da artırılması ya da hali hazırda yıllık 80 trilyon yen varlık alımı yapan bankanın bu para tabanını daha fazla genişletmesi yer alıyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.09.2016

 

Dolar yatay seyirde

 

Petrol "arz" endişeleri ile düştü

 

Altın yükselişini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)