E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST mevduattan daha fazla kazandırabilir---

BİST mevduattan daha fazla kazandırabilir

BİST mevduattan daha fazla kazandırabilir
18 Mart 2016 - 09:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul için konulan yıl sonu hedefi olan 91 bin 300 puana ulaşılması halinde mevduattan daha iyi getiri sağlayabilir

Eldeki kuş mu, daldaki kuş mu?

Fed’in güvercin taklasının ardından dünya borsalarında bir ayrışma yaşanıyor. Doların zayıflamasından fayda sağlayan emtia üreticileri yükselişte başı çekiyor. Küresel risk iştahına duyarlı gelişmekte olan ülkeler bu lider grubu yakından takip ediyor. Paralarının dolara karşı değer kaybetmesinden rahatsız olan Avrupa ve Japonya borsalarında satıcılı bir seyir var.

Piyasalarda gelişmekte olan ülkeler lehine ayrışma devam eder mi? Bu sorunun cevabı DXY dolar endeksinin ve emtia fiyatlarının seyrine bağlı olarak belirlenecek. Faiz artırım beklentilerinin tırpanlanarak yılın son çeyreğine kayması kısa vadede dolardaki zayıflamayı ve emtia fiyatlarındaki yükselişi destekleyerek gelişmekte olan piyasalardaki yükselişin devam etmesini sağlayabilir.

Ancak söz konusu yükselişin kalıcı olacağına inanmıyoruz. ABD ekonomisinin makul bir hızla büyüdüğü, istihdam artışının güçlü olduğu bir ortamda maaş artışlarının enflasyonu yukarı çekeceğini gören Fed faiz silahını kullanmakta çekinmeyecektir. DXY dolar endeksinin yeniden 100 seviyesinin üzerine yükseldiği bu senaryoda – cari seviye 94,8- piyasalar yeniden “riskten-kaç” stratejisine dönecektir.

Yatırımcılar ne yapmalı? Momentuma oynayan yatırımcılar dar stop-loss seviyeleri ile yükselişin devamına oynayabilirler. Ancak bizce daldaki kuşu değil eldeki kuşu tercih etmek daha doğru olacaktır. 2016 sonu için 91.300 olan hedef değerimize göre Borsa İstanbul %12’lik bir artış potansiyeli ile mevduat faizinden hallice bir getiri vaat ediyor. Mevcut fiyatlar önümüzdeki dönemde karşılaşılabilecek potansiyel riskleri karşı hiçbir koruma sağlamıyor. Bu nedenle borsadaki yükselişlerde taktiksel olarak satış yönünde olmayı tercih ediyoruz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)