E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100'de Yellen coşkusu---

BİST-100'de Yellen coşkusu

BİST-100'de Yellen coşkusu
30 Mart 2016 - 13:24 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan BİST-100 teknik analizinde, Yellen'in güvercin söyleminin endekse ve piyasalara olumlu yansıdığı belirtildi.

Güne güçlü alımlarla başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %1,25 yükselişle 82.756 seviyesinden tamamladı. Fed başkanı Yellen'in, Fed'in faiz artırımı konusunda temkinli şekilde ilerlenmesi gerektiği ve küresel ekonominin artan risklerle karşı karşıya olduğunu söylemesi sonrası TL varlıklarda hızlı değerlenme oluştu. Açıklamalar Yellen'in oldukça güvercin olmaya devam ettiğini gösteriyor. Fed faiz kararı sonrası bazı üyelerden gelen açıklamalar piyasalarda kafa karışıklığına ve faiz artışı endişelerine neden olmuştu. Yellen'in açıklamaları bu endişeleri giderdi. Önümüzdeki dönemde bu açıklama ile gelişmekte olan ülkelere fon akımının güçlenerek devam etmesi beklenmektedir. Bugün ekonomik veri tarafında ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisi takip edilecek. Cuma günü açıklanacak istihdam verisi öncesi ADP verisi öncü konumunda olacaktır. Beklentilerden oldukça yüksek gelecek veri TL varlıklarda sınırlı kar satışına neden olabilir. Yellen'in açıklamaları sonrası TL'deki hızlı değerlenme ve açılışla birlikte %10 seviyesi altında gerileyen 10 yıllık tahvil faizleri BIST'teki yükselişi destekliyor. Ancak BIST'teki yükselişin momentum kazanarak devam etmesi için 10 yıllık tahvil faizlerinde düşüş trendinin devam etmesi gerekiyor.

Endeks kısa vadede bugün için 81.700'den geçen yükselen trend desteği, orta vadede ise 79.500 üzerinde kaldıkça yükseliş trendini ilk hedef 83.500'ler olmak üzere devam ettirmesi beklenmektedir. Endekste 50 GHO'nın, 200 GHO'yı yukarı kesmesiyle orta ve uzun vadeli yükseliş trendine işaret eden "Golden Cross" oluştu. Bu oluşum ara ara kar satışları yaşansa da orta vadede yükselişin güçlenerek devam edeceği sinyali veriyor. Ancak MACD gibi orta vadeli göstergelerin Sat sinyali konumunu devam ettirmesi nedeniyle 83.500 ve üzerine doğru hareketlerde kar satışları yaşanabilir. "Golden Cross" oluşumunu izleyen bir hafta içinde genellikle endeksin 2.000 puan ve üzeri sert bir düzeltme ile alım fırsatı oluşturarak yükselişine devam ettiği görülüyor. Bu nedenle 83.500 ve üzerine hareketlerde hızlı kar satışları yaşanabilir. Gün içinde 82.500 altında kar satışları momentum kazanabilir.

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 30/03/2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 30/03/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)