E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan dolar ve ekonomi yorumu!---

Binali Yıldırım'dan dolar ve ekonomi yorumu!

Binali Yıldırım'dan dolar ve ekonomi yorumu!
26 Kasım 2016 - 15:21 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, yükselen dolar ve ekonomiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, devletin yaptığı sözleşmeleri dolardan Türk parasına çevirdiklerini söyledi.
Parasal tedbirlerle ilgili Merkez Bankası ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, kısa ve orta vadede 10 milyar dolarlık kaynağı piyasanın emrine verdiklerini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, CNR Expo’da düzenlenen İstanbul Sağlık Fuarı (4. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri Fuarı 2. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi) kapanış programına katılarak konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım'ın gündeminde doların yükselişi ve ekonomiye yönelik endişeler vardı.

Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

TEDBİRLERİ ALDIK

Trump sonrası dalgalanma yaşanıyor. Bunu kalıcı olarak görmek büyük hatadır. Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bütün vatandaşlarımız bilsin. Piyasaların, yatırımcıların ufak da olsa tedirginliklerini gidermek görevimiz. Tedbirleri aldık. İki boyutu var. Bir parasal tedbirler, bunlarla ilgili Merkez Bankası çalışmalarını yapıyoruz. Biz de bu dönemde dövize olan ihtiyaçta bir sıkıntı yaşanmaması için önlemler aldık.

DALGALANMA BÜTÜN DÜNYADA VAR OLAR BİR DURUM VE GEÇİCİ BİR DURUM

Devletin yaptığı sözleşmeleri dolardan Türk parasına çeviriyoruz. 5 milyar dolarlık kaynağın piyasadan çekilmemesi anlamına geliyor. Merkez Bankası'ndan döviz alanların borcu öderken döviz yerine Türk parası ödenmesi kolaylığı getirdik. Bu da 2 milyar dolar. Türkiye içinde yapılacak sözleşmelerin de Türk parası üzerinden yapılması kararı aldık. Bütün bunları toplayınca kısa ve orta vadede 10 milyar dolarlık kaynağı piyasanın emrine vermiş oluyoruz. Dalgalanma bütün dünyada var olan durum ve geçici bir durum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt Özdemir27 Kasım 2016 10:56

    ya arkadaş memleketin hali orta da milletin haii ortada hala yalandan bıkmadınız bu kadar mı salak bu millet ?yoksa siz mi çok akıllısınız ?

  • necati27 Kasım 2016 01:23

    dalgalanmada iniş olur çıkış olur. 2013 yılından beri dolar hep yukarı gidiyor, yani dalgalanmıyor sadece yükseliyor. kimi kandırıyorsunuz

  • Gjii26 Kasım 2016 23:12

    Haci dunyadaki butun para birimleri tl karsisinda ataga gecti , saaudi para birimi bile gecti oldu bizi . Tek sebep Ohal

  • gorele26 Kasım 2016 20:21

    sayın binali, çanakkale koprusunu de TL ile yapın, diğerleri gibi cenabet olmasın

  • emekci26 Kasım 2016 16:44

    yaşasın köprü geçişleri de tl ye endeksleni. önceden sadece adları osmanlı idi şimdi ücretler de osmanlı oldu. teşekkürler AB

  • Yalan dünya26 Kasım 2016 16:40

    Bundan önceki krizlere de siyasiler"ekonomimizin temeli sağlam"diyordu.Siyasilere mi inananalım gerçeklere mi?