E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den 'dövizini bozdur' kampanyasına sert tepki---

Bahçeli'den 'dövizini bozdur' kampanyasına sert tepki

Bahçeli'den 'dövizini bozdur' kampanyasına sert tepki
29 Kasım 2016 - 10:51 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, dövizde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''15 Temmuz FETÖ ihaneti ile ülkemizi teslim almak isteyen alçaklar başarısız olunca bu defa sinsi yöntemleri devreye aldılar. Özellikle ekonomik dengelerle oynanarak, kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak istenmektedir. Sıcak para lobisi arkasındaki güçler ekonomik kriz yoluyla ülkemizi terbiye etmeye çalıştı, aynı tezgah yine kurulmaktadır. Krizden medet ummak kurulan ekonomik tuzaklarla işbirlikçilik yapmak Türkiye'ye ihanettir. Kolayını tercih edebilir Türkiye ekonomisinin kötürüm tablosundan ötürü hükümeti en ağır şekilde tenkit edebilirdik.

DÖVİZİNİ BOZDUR KAMPANYASINA SERT ELEŞTİRİ

Elbette ekonomi alarm vermektedir. Döviz fiyatı yükselirken elimizi ovuşturmayız. Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin anlayışı içinde değiliz. Dövizdeki yükselişi tek başına küresel gelişmelerle ilişkilendirmek doğru değildir. Daha fazla demokrasi diyerek ekonomik vurgun peşinde koşanlara engel olabiliriz. Vatandaşlarımızın elinde yok avucunda yoktur. Aç yatıp aç kalkanlara dövizlerinizi bozdurun demek mağdur insanlarımızla alay etmektir. Dövizdeki artıştan istifade eden kaymak tabaka ülkesi ve milleti için fedakarlık yapsın. İşsizlik fren tutmamaktadır. Yabancı varlıkların milli gelire oranı yüzde 80'i aşmıştır. Reel sektörün 200 milyar doları aşan dış borcu korku salmaktadır.

"EKONOMİ ALARM VERİYOR"

Elbette ekonomi alarm vermektedir. Tedbir almak lazımdır. Faiz artışıyla birlikte artan kur farkı, enflasyonu da etkileyecektir. Türkiye ekonomisi darboğaza düşmüştür. Korkumuz kur, faiz, enflasyon döngüsü birbirini besleyerek milletimizi derinden yaralayacaktır. Türkiye ekonomisinin gerek duyduğu yapısal reform ihtiyaçlarını eksiksiz hayata geçirerek kriz severleri hayal kırıklığına uğratabiliriz.

Milletimiz zam ve vergi artışlarına direne direne güçlükle ayakta durmaktadır. Otomobil fiyatlarına yapılan ÖTV zammı bunun en yakın örneğidir. Şüphe yok ki ekonomik alaboranın külfetini milletimizin sırtına yüklemek haksızlıktır.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye milli bekasını korumak için bütün milli güç unsurlarını seferber etmektedir. Terörizmle girdiğimiz yoğun mücadelede acı verici şehadet haberleri de peş peşe gelmektedir. Terörle mücadele Türkiye için geri dönüşü olmayan bir süreçtir. Bu süreçte ya istiklal ya ölüm demekten başka seçeneğimiz yoktur. Terörle mücadeleyi Batı'ya rağmen sürdürmeliyiz. Teröristleri nerelerdeyse hangi delikte saklanıyorlarsa araya araya bulup tümden imha etmeliyiz.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Fırat Kalkanı Harekatı El Bab'da yoğunlaşmıştır. Rusya Türk askerine ateş açan savaş uçaklarını kendilerine ait olmadığını açıklamıştır. TSK ise uçakların rejim güçlerine ait olduğunu değerlendirmiştir. El Bab stratejik bir yol ağzıdır. El Bab'ın kontrol altına alınması bölgesel denklemin yeniden kurulması demektir.''

"AB İLE MÜZAKERELERİN NE TADI NE TUZU KALMIŞTIR" 

AP, madem idam cezasını istemiyor, bunu ilişkilerin sonlanması için bahane görüyor, o zaman yarından tezi yok AKP idam cezasıyla ilgili kanun teklifini TBMM’ye taşımalıdır. AB ile müzakerelerin ne tadı ne tuzu kalmıştır. Türk Milleti Cumhurbaşkanının söylediği gibi kendi yolunu çizecektir.

"NE AVRUPA BİRLİĞİ, NE ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ"

AB karşısına Şanghay İşbirliği Örgütü’nü çıkarmak klasik bir taktiktir. AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Ne Avrupa Birliği, ne Şanghay İşbirliği. Biz diyoruz ki sonuna kadar Türk Birliği.

Nüfusu 100 milyonu aşan Türk dünyası ile ilişkilerimizi neden canlandırmayalım? Hareket noktamız çift başlı Selçuklu Kartalı sembolüyle anlam kazanacaktır. 

Ayrıntılar geliyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hadi ordan dede30 Kasım 2016 10:45

    bu adamin benim gozum zerre degeri kalmamistir, parti ici muhalefeti korkutup bastirmak icin AKP ye yanasmis klasik bes para etmez politikaci tipi...ulkenin heryerimi yamuk olur kardesim

  • vatandaş30 Kasım 2016 10:29

    parlamenter demokrasiyi bırakıp . kuvvetler ayırımını ortadan kaldıran "tek adam" yönetimine geçmeyi savunmak ülke menfaatına değildir. sayın bahçeli bu hatasını ergeç anlamalıdır.

  • Bika29 Kasım 2016 18:50

    Dövizler yastık altında değil ki, bankacılık sisteminde olan dövizin el değiştirmesiyle döviz üretilmez.

  • ÜÇÜN BİRİLERİ.29 Kasım 2016 18:34

    Vaybe bunları söyleyen senmisin BAHÇELİ madem bukadar biliyordunda neden gidipte halen AKP nin arkabahçesi oluyorsun seçime giderkende bizlerden oy beklersin

  • İşi bilen adam buna denir29 Kasım 2016 17:32

    Hadi yine kurtardın seçimden kendini en az 3 sene daha rahatsın

  • realist29 Kasım 2016 17:16

    dolar düşsün diye kimse dolarını bozdurmaz. bu kadar saçma bir öneri olamaz.insanlar karda ise veya başabaş ise dolarını bozdurur. kimseyi kandırmayın. kampanya ile dolar düşecekmişte ekonomi düzelecekmiş. kargalar güler.

  • Hulki29 Kasım 2016 17:05

    Dostlar muhalefet de görsün tepkileri hükümet çok da tınlar

  • demir29 Kasım 2016 13:41

    "Ne sevdiğin belli ne sevmediğin"

  • Gılleli osman29 Kasım 2016 12:37

    Devlet bey devleti vermez.akp ye oyun yaparak oyunu bozacaktır.ampülü devlet bey patlatacak devleti geri alacaktır.devletin başına devlet gelecek.yüzde 60 ile iktidara yürüyoruz gümbür gümbür.

  • ali29 Kasım 2016 12:13

    sayın bahçeli oy kaybetme uğruna her zaman ülkenin menfaatlerini düşünmüştür.

  • mehmet ali29 Kasım 2016 11:55

    Bahçeli konuşmuş tebrikler...

  • cumhuriyet29 Kasım 2016 11:00

    syn bahçeli alay edenlere destek te bir alay etme yöntemi olabilir mi???