E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArsan'ın bedelsizi SPK'ya takıldı---

Arsan'ın bedelsizi SPK'ya takıldı

Arsan'ın bedelsizi SPK'ya takıldı
28 Şubat 2013 - 22:10 borsagundem.com

SPK, Arsan Tekstil'de bedelsiz sermaye artırımana fiyatı 2 liranın altına düşeceği gerekçesi ile izin vermedi

BORSAGUNDEM.COM
2012 sonunda yüzde 102 oranında bedelsiz sermaye artırımı için başvuran Arsan Tekstil'e Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) engeli. Arsan Tekstil'in bedelsiz sermaye artırımı ile birlikte hisse fiyatının 2 TL'nin altına gerileyeceğini dikkat çeken SPK, başvuruyu geri çevirdi. Arsan Tekstil, kararı yeniden gözden geçirmesi için SPK'ya tekrar başvuruda bulunacak. 
Arsan tekstil'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin 47 milyon 50 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 102 oranında bedelsiz artırılarak 95 milyon 132 bin liraya çıkarılmasına karar verdiği ve bu doğrultuda Aralık 2012'de SPK'ya başvurulduğu hatırlatıldı. Söz konusu başvurunun SPK'nın bedelli ve bedelsiz sermaye artırımlarında uygulanacak kurallara ilişkin 12 Şubat'ta aldığı ilke kararı doğrultusunda kabul edilmediği bildirildi. 
SPK 12 Şubat'ta, "Dönem karı hariç iç kaynakların sermayeye eklenmesi durumunda sermaye artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması dikkate alınarak yapılacak hesaplama sonucunda payların düzeltilmiş borsa fiyatının 2 TL'nin altına düşecek olması durumunda, sermaye artırımı başvurularının işleme alınmayacağına" karar verldiğini açıklamıştı. 
Arsan Tekstil'en yapılan açıklamada da SPK'nın söz konusu karara ilişkin şirkete şu açıklamada bulunduğu bildirildi: "Şirketiniz paylarının borsa fiyatı 16 Kasım 12 tarihi ile 17 Aralık 2012 tarihi arasında 1.78 TL ile 2.27 TL arasında değişiklik göstermiş olup, bu çerçevede sermaye artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki 30 gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması 1.91 TL'nin altında kalmıştır. Bu itibarla, söz konusu Kurul Kararı uyarınca ilgi'de kayıtlı başvurunuz işlemden kaldırılmıştır." 
Şimdi Arsan Tekstil, bu kararın;"İdari işlem ve kararlarının geriye yürümezliği ilkesi ve başkaca hukuk kurallarına aykırı olduğu kanaati" ile tekrar gözden geçirilmesi ve sermaye artış talebinin olumlu yönde sonuçlandırılması için başvuruda bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 17,98
En Yüksek: 18,39
En Düşük: 17,22
Değişim -1,43 %
FK: 4,77
PD / DD: 2,03
İşlem Hacmi 12.458.364
Toplam Adet: 690.347
Ağırlıklı Ort.: 17,70
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)