E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında tarihi zirve---

Altında tarihi zirve

Altında tarihi zirve
17 Mayıs 2016 - 08:05 borsagundem.com

Ons altın dün yükselirken ,altının gramı da dün 123,10 TL ile en yüksek rakamını gördü

İki haftadır yükselen altın fiyatları yeni haftaya da yükselişle başlayarak önceki kapanışa göre yüzde 0.6 artarak 1.281 dolar seviyesinden alıcı buldu. Altın 2016 yılında, hisse senedi piyasasındaki kargaşa ile artan güvenli liman alımları ve küresel büyümeye ilişkin belirsizlik ortamında yaklaşık yüzde 20 değer kazandı. Fed'in, küresel ekonomiye yönelik risklerin arttığı bir ortamda, faiz artırımında kademeli bir tutum takınacağını işaret etmesi ve bunun yanında Avrupa'da sıfırın altına inen faizler, altın piyasasında beklentilerin güçlenmesine neden oldu.

En son Mayıs ayı başında 1304 dolar seviyelerine yükselen ons altın dün de alışlarını sürdürerek 1288 seviyelerine kadar yükseldi. Ancak akşam saatlerine doğru gelen satışlarla 1270 seviyesine doğru geri çekilen altın sabah saatlerinde 1280 dolar seviyesinin hemen altında seyrediyor.

Analistler altında ,ABD'den gelecek tüfe verilerinin yön belirleyebileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan 1278 dolar desteği üzerinde işlem gören altının, bu seviye üzerinde kaldığı sürece 1286 ve 1305 seviyeleri hedefleyebileceğini, veri akışıyla birlikte 1278 desteği altına gerilemesi durumunda ise 1261 desteğinin ilk etapta izlenebileceğini söylüyorlar.

Hamburg merkezli banka Joh. Barenberg Gossler & Co., ABD Başkanlık seçimleri ve İngiltere'nin AB üyeliğine iişkin referandumun sonuçlarına ilişkin belirsizliğin talebi artıracağı beklentisi ile, altın ve diğer değerli metal varlıklarını artırmayı planlıyor. Banka altın, gümüş ve platin piyasalarının önümüzdeki iki yıllık dönemde yüzde 40 kadar yükselerek en son Ekim 2012'de görülen seviyelere çıkabileceğini kaydetti. Bu nedenle, Barenberg'in önümüzdeki haftalarda, yatırım portföyündeki değerli metallerin payını ikiye katlayarak yüzde 10'a çıkarmayı planladığını belirtti. Kurum yaklaşık 40 milyar euroluk (45 milyar dolar) varlığı yönetiyor.

ALTINDA TARİHİ ZİRVE

Cuma gününü yüzde 1 artışla 121,57 liradan tamamlayan gram altın, dün de altının ons fiyatının değer kazanması ve dolar kurundaki artışla yükselişe geçti. Altın günü de 123,10 liradan tamamladı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 201,85 liradan, Cumhuriyet altını 819,72 liradan satıldı. Borsa ise dün, yüzde 1.04 oranında değer kaybederek 77 bin puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)