E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gevşemeye devam ediyor---

Altın gevşemeye devam ediyor

Altın gevşemeye devam ediyor
23 Mayıs 2016 - 16:15 borsagundem.com

Altın,1256 seviyelerinden satış gelmesi ile 1245 dolar seviyesine gevşedi

Ons altın fiyatları, milyarder yatırımcı George Soros ve diğer büyük fonların altın varlıklarını artırması ve geçen hafta güçlenen doların hafta başına hafif bir düşüşle başlamasına paralel olarak , ABD'de faiz artırımı ile ilgili tartışmalarla birlikte, bu yılın en uzun haftalık kayıp döneminin ardından zayıf bir yükseliş kaydetti.  Altın bu yükselişe rağmen Fed'in Haziran ayından itibaren faiz artırabileceği beklentisiyle üç haftanın dip seviyelerine yakın seyrediyor.

Yeni güne düşüşle başlayan ons altın 1240 dolar seviyelerinden gelen alımlarla tekrar ons başına 1256 dolara kadar çıktıktan sonra 1256 seviyelerine geldi.Fazla tutunamayan sarı metal bu seviyelerden gevşeyerek 1245 dolardan işlem görmeye başladı.

Altın, yatırımcıların 2016 yılında ABD'de faiz artırımı olasılığını yeniden değerlendirmesinin ardından, faiz artırımı olasılığını yüksek görmeleri ile birlikte, son üç haftadır bu yılki yükselişini durdurdu. Altının kaderinde özellikle ABD tarafından gelecek veri akışı oldukça etkili olacak . ABD'den gelecek olumlu veriler ile birlikte faiz ihtimali artacağından ons altının üzerindeki satış baskısı da artacaktır. 

Uzmanlara göre zaman zaman geri çekilmeler yaşansa da 1200 dolar üzerinde kaldığı sürece sarı madende yön yukarıyı gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)