E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'deki stok artışı petroldeki yükselişi durdurdu---

ABD'deki stok artışı petroldeki yükselişi durdurdu

ABD'deki stok artışı petroldeki yükselişi durdurdu
06 Nisan 2017 - 07:07 borsagundem.com

Petroldeki yükseliş, ABD'de üretimin artması ve rekor seviyedeki stokların etkisi ile teklemeye başladı

Petrol fiyatlarının varil başına 51 doların üzerindeki yükselişi, ABD'de artan petrol üretimi ve rekor seviyedeki stokların, OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılabileceğine ilişkin iyimserliğe ağır basmasının ardından tekledi.

Vadeli Petrol kontratları New York'ta yüzde 0.5 düştü ve çarşamba günkü yüzde 0.2'lik kazancını geri verdi. ABD'de petrol üretimi, çarşamba günü açıklanan resmi verilere göre, yükselişini yedinci haftaya taşıdı ve stoklar yükselerek yeni bir rekora ulaştı. Pioneer Natural Resources Co. Başkanı Scott Sheffield, halen eğer Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) üretim kısıntısını hazirandan sonra da devam ettirmesi durumunda, fiyatların varil başına 55 dolara tırmanması gerektiğini söyledi.

Petrol fiyatları, bazı OPEC üyelerinin, diğer bazı OPEC dışı ülkeler ile vardığı altı aylık üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını desteklemesi ile birlikte tekrar varil başına 50 doların üzerinde seyrediyor. OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısının Eylül 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına karşın, piyasanın halihazırda yeniden dengelenmekte olduğu konusunda temkinli bir iyimserlik içinde olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)