E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Suriye’de Tomahawk Block IV füzelerini kullanabilir---

ABD Suriye’de Tomahawk Block IV füzelerini kullanabilir

ABD Suriye’de Tomahawk Block IV füzelerini kullanabilir
12 Nisan 2018 - 06:22 borsagundem.com

Rus askeri uzman Korotçenko, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'ye karşı kullanılacağını açıkladığı akıllı füzenin Tomahawk'ın yeni versiyonu olabileceğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabından paylaştığı ‘akıllı füze’ mesajını değerlendiren Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Trump’ın denizden fırlatılan Tomahawk füzesinin en yeni versiyonu olan Tomahawk Block IV seyir füzesinden bahsetmiş olabileceğini belirtti.

Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün paylaştığı mesajda Suriye'de kullanacağını ileri sürdüğü ‘şirin, yeni ve akıllı' füzelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'FARKLI HEDEFE YÖNLENDİRİLEBİLİYOR'

Korotçenko, "Muhtemelen, Tomahawk seyir füzelerinin denizden fırlatılan Tomahawk Block-IV versiyonu söz konusu. Bu füzeler görev sırasında farklı hedefe yönlendirilebiliyor. Saldırı, Akdeniz'in doğusunda bulunan Amerikan savaş gemileri tarafından gerçekleştirilebilir" diye konuştu.

'FÜZE KRİZİNE BENZEYEBİLİR'

ABD'nin saldırısının dünya savaşının eşiğinden dönülen ‘Küba Füze Krizi'ne benzer bir krize yol açabileceği konusunda uyaran Korotçenko, "ABD'nin Suriye'deki kontrolsüz saldırganlığının ve özellikle de Rus Silahlı Kuvvetleri'yle doğrudan bir çatışmaya girmesinin büyük bir uluslararası krize neden olacağı ve hatta üçüncü dünya savaşının ön koşullarını oluşturacağı iyi anlaşılmalı. Pentagon'un (ABD Başkanı Donald) Trump'a durumun net bir analizini sunması, onu kötü düşünülmüş ve dürtüsel kararlara karşı uyarması gerekir" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)