E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDOĞAN UZLAŞMA MASASINA YARIN OTURACAK---

DOĞAN UZLAŞMA MASASINA YARIN OTURACAK

DOĞAN UZLAŞMA MASASINA YARIN OTURACAK
23 Kasım 2009 - 10:09 borsagundem.com

Doğan, 4.8 milyarlık ceza için yarın Maliye ile görüşecek. Maliye spekülasyonu önlemek için bir günde bitirmeyi gerekirse sabaha kadar çalışmayı planlıyor

Hazal ATEŞ - SABAH Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından kesilen 4.8 milyar liralık vergi cezası için bir yandan vergi mahkemesine dava açan Doğan Grubu diğer yandan da Maliye ile uzlaşma yollarını arıyor. Maliye Bakanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu'yla yarın gerçekleşecek görüşme Grubun mali kaderini de etkileyecek. Maliye ve Doğan Grubu masada uzlaşma sağlayamazsa dava süreci devam edecek. SABAHA DEK SÜREBİLİR Maliye, spekülasyonların önüne geçmek için uzlaşma görüşmelerini bir günde bitirmeyi, gerekirse sabaha kadar çalışmayı hedefliyor. Grup vergi cezasının haksız olduğuna ilişkin kapsamlı dosyalar hazırladı. Vergi konusunda uzman akademisyenlerin de içinde bulunduğu çok sayıda isimden aldığı görüşlerle masada haklılığını ispatlamaya çalışacak. Doğan'ın uzlaşma talebi, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci'nin başkanlık yaptığı ve idareden üst düzey yöneticilerin yer aldığı komisyonda karara bağlanacak. Kulislere göre 4 ayrı şirket için KDV ve Kurumlar Vergisi yönüyle usulsüzlük saptanan Doğan Grubu'yla kapsamlı uzlaşma ihtimali zayıf görünüyor. Bazı vergilerde kısmi uzlaşma olabileceği ifade ediliyor. Doğan Grubu daha önce de Petrol Ofisi'ne kesilen 1.2 milyar liralık vergi cezası ve gecikme faizini uzlaşma görüşmesi sonrasında 275 milyon liraya indirerek ödemişti. Soner Gedik mi katılacak? PAZARLIK masasına, vergi cezası kesilen dört şirketin üst düzey yöneticileri katılacak. Grubun CEO'su Soner Gedik'in komisyona katılıp katılmayacağı merak konusu. Eski Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'la telefon konuşmaları internette yayınlanan Gedik'in Maliye ile ilişkilerinde daha temkinli davrandığı biliniyor. Gedik, son olarak uzlaşma görüşmesinde maliyeden özür beklediklerini açıklamış, sözleri TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ tarafından düzeltilmişti. Axel'e satış yakın takipte SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Doğan Yayın Holding'in yüzde 29'unun Axel'e satışını takibe aldı. SPK uzmanları, Doğan Grubu ile Alman Axel şirketi arasında daha önce de hisse satışı gerçekleştiğini anımsatarak izlemeye aldıklarını ifade etti. Maliye yetkilileri ise uzlaşma görüşmeleri öncesinde bu konuda herhangi bir işlem yapmadıklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)