Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Zirveler sürer mi?

30 Eylül 2020, 08:40 - -

Yeni ekonomik program açıklandı. Açıklanan program ve hedeflere bakıldığında pandemi sürecinden kaynaklı revizeler var ancak çok büyük bir sürpriz yok. Peki, kurda zirve seviyeler korunacak mı?

Döviz kurlarında tarihi zirve seviyeleri test ediliyor. Yabancıların TL’den çıkışı yerlilerin de reel getiri arayışı TL varlıkların tarihi dip seviyelerde seyretmesine neden oluyor.

Yeni ekonomi programı (YEP)’te ise sürpriz yok. Kurda yükseliş ivmesi alınacak ek tedbirlerle durulabilir. Ancak enflasyon kontrol altına alınmadıkça döviz zirvedeki yerini koruyacaktır.

Dolar/TL’nin grafiğine baktığımızda geçtiğimiz yılın şubat ayında 5,16’lı seviyelerden bir hareketin başladığını ve bu hareketin zaman zaman dalgalanmalar yaşansa bile yükselen bir eğimle devam ettiğini görüyoruz.

Kurda yaklaşık 10 ay süren 6,85 seviyelerindeki hareket net rezervlerin de erimesine neden oldu. Dolar kurunda Mayıs 2020-Ağustos 2020 dönemi fiyatların 6.85 seviyelerinde çok dar marjlarda dalgalandığı dönem oldu.

Dolar kurunda yükselen kanalın direnç seviyelerinde olunduğu için bu seviyelerde realizasyonlar görülebilir. Ancak hareket kanal içerisinde kalacaktır.

Borsada gözler BIST GİP Endeksinde

Borsa İstanbul’da yatırımcıların gözü BIST GİP Endeksi’nde. Bunun nedeni ise bu endekse dahil olan hisse senetlerinde çok yüksek getirilerin oluşması. Yılbaşından bu yana BIST GİP Endeksi yüzde 410 oranında değer kazandı.

BIST 100 Endeksi 1.123 seviyesinde bulunuyor. Güçlü direnç 1.141 seviyesinde bulunuyor. İlk destek ise 1.116 seviyesinde bulunuyor.

Borsada 1100 seviyelerde güçlü bir destek bölgesi oluşuyor. Kurdaki yükselişe rağmen bu seviyelerde tutunma yaşanabilirse güçlü bir yükselişin başlangıcı olacak.

Kurumların hisse önerilerinde öne çıkan hisseler

Ziraat Yatırım Haftalık hisse önerileri (28 Eylül – 2 Ekim 2020)

Yatırım Finansman Haftalık hisse önerileri (28 Eylül – 2 Ekim 2020)

Gedik Yatırım Haftalık hisse önerileri (28 Eylül – 2 Ekim 2020)

Tacirler Yatırım Haftalık hisse önerileri(28 Eylül – 2 Ekim 2020)



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)