İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yüzde 100 büyüyen F/K oranı düşük getirisi yüksek hisseler

04 Nisan 2018, 11:06 - -

Borsa İstanbul’da yılsonu bilançolarına göre yüzde 100’ün üzerinde büyüyen F/K oranı 15’in altında olan, son bir yıl getirisi yüksek 13 hisse var.

Borsa 121.000’den 114 bin seviyesine gerilerken hisse senetlerini yeniden analiz etme zamanı. Endeksin Ocak zirvesinden düşüşünde en hızlı gerileyen hisselere baktığımızda BIST 100 içerisinde en hızlı gerileyen 10 hisse: Banvit, Çemtaş ve Teknosa hisseleri odu. Banvit yüzde 25 oranında değer kaybederken Çemtaş yüzde 20,77, Teknosa ise yüzde 20,53 oranında değer kaybetti. Bankalar içerisinde en fazla gerileyen hisse senedi Vakıfbank olurken Holdingler içerisinde en fazla değer kaybeden hisse Koç Holding oldu.

BORSADA OCAK ZİRVESİNDEN BU YANA EN HIZLI GERİLEYEN HİSSELER

Borsanın ocak ayında zirve yaptığı 121 bin seviyesinden bu yana değer kaybı yüzde 5,70 oldu. Ancak BIST 100’de yer alan 10 hisse bir yıllık faizin üzerinde kazandırdı. Bu hisseler içerisinde Doğan Holding, Flap, Kipa ve Yataş öne çıkan hisse senetleri oldu.

BORSADA OCAK ZİRVESİNDEN BU YANA EN HIZLI YÜKSELEN HİSSELER

En fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseleri inceledikten sonra bilançolarda ve değerleme oranlarında dikkat çeken hisseler listesine baktığımızda 13 hisse öne çıkıyor.

Net karı yüzde 100'ün üzerinde artan F/K oranı düşük getirisi yüksek hisseler

2016 yılsonunda kârda olan ve 2017’de karını yüzde 100’ün üzerinde artıran hisseler içerisinden son bir yılda yatırımcılara kazandıran ve F/K oranı 15 seviyesinin altında olan hisseler hâlâ kazandırma potansiyeli taşıyor.

Bu hisseleri incelediğimizde Çelik Halat, Banvit, Turcas Petrol, Çelebi, Çemtaş öne çıkan borsa şirketleri.

Kurum değerlendirmelerine baktığımıza bu hisseler içerisinden iki şirket İş Yatırım’ın öneri listesinde bulunuyor.

İndeks Bilgisayar için İş Yatırım yüzde 8 getiri ve 14,93 TL hedef fiyat ile “al” önerisinde bulunuyor.

Listede öne çıkan en güçlü şirket ise Tüpraş. İş Yatırım analistleri Tüpraş için yüzde 23 getiri potansiyeli öngörüyor ve hisseyi 134 TL hedef fiyat ile öneriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)