İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yılın en fazla kazandıran hisseleri

16 Ağustos 2021, 14:15 - -

Yılın 8,5 aylık dönemi tamamlandı. Bu dönem içerisinde beklenmeyen gelişmeler yaşandı. Buda öngörülerin değişmesine Yatırım ikliminin farklılaşmasına neden oldu.

Mart ayında Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesi ile birlikte başlayan süreç, yatırım döneminde eğilimleri farklılaştırdı. Zira TL’de olanlar hep diken üzerinde kaldı.

Piyasalarda güven oluşamaması, risk priminin yüksek seyretmesi TL varlıklara ilgi zayıf tuttu. Borsadan yabancı çıkışı devam etti. Döviz kurlarına yönelim devam sürdü. TL’deki değer kaybı ivmelendi.

İşte bu dönemde farklı sektörler ve farklı hisseler öne çıktı. 2021 yılının ilk 8,5 aylık döneminde en fazla değer kazanan ulusal endekse dahil hisse senetleri şunlar oldu:

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 50 KAZANDIRANLAR

Yılbaşından bu yana yüzde 50 kazandıran hisselerin listesi şöyle: Erbosan, Sasa Polyester, Aksa Enerji, Jantsa Jant Sanayi, Esenboğa Elektrik, Kordsa Teknik Tekstil, Eczacıbaşı Yatırım, Vestel ve Ereğli Demir Çelik.

Yüzde 50 değer kazanan hisseler içerisinde en düşük defter değerine sahip şirketler: Vestel ve Kordsa Teknik Tekstil.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 20 KAZANDIRANLAR

Yılbaşından bu yana yüzde 20 kazandıranların listesi şöyle: Ford Otosan, Hektaş, Kardemir (D), Çimsa, Enka İnşaat, Tofaş Oto. Fab., Coca Cola İçecek, Aksa, İndeks Bilgisayar, Logo Yazılım, Vestel Beyaz Eşya, Kervan Gıda, Ege Gübre, Şişe Cam, Karsan Otomotiv, MLP Sağlık, Fenerbahçe Futbol ve Petkim.

Yüzde 20 değer kazanan hisseler içerisinde en düşük defter değerine sahip şirketler: Enka İnşaat, Şişe Cam ve Çimsa.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)