İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yıla pozitif başlayan hisseler

27 Ocak 2023, 17:19 - -

Borsa endeksi yıla olumsuz bir başlangıç yaptı. 27 Ocak İtibari ile BIST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 6,59 oranında geriledi.

Borsadaki düşüş ya da yükselişi BIST 100 Endeksi ile takip ediyoruz. Borsadaki aşağı yönlü seyir hisse senetlerinde realizasyonların arttığını gösterir. Endeksteki düşüş yüzde 6 ile sınırlı olmasına rağmen hisse bazında yükseliş ve düşüşler farklılaşabilir.

Endeks yıl başından bu yana en düşük 4.601 seviyesini görürken en yüksek 5.704’ü gördü.

Yıla pozitif başlayan 11 Hissenin listesi şöyle:

1) Gübre Fabrikaları

2) Tüpraş

3) Pegasus

4) İş GMYO

5) Oyak Çimento

6) İpek Doğal Enerji

7) Koza Madencilik

8) Türk Hava Yolları

9) Turkcell

10) Şok Marketler Ticaret

11) Arçelik

Yıla pozitif başlayan hisse senetlerinde bilanço beklentilerinin de yüksek olduğu gözleniyor. Hisselerdeki olumlu seyrin sürmesi bilançoların beklentileri karşılamasına bağlı olacak.

HİSSE SEÇİMİNDE PERFOMANS VE MALİ GELİŞMELERİ BİRLİKTE TAKİP EDİN

Hisse seçimi yaparken birçok kriter öne çıkabilir.

Yatırımcıların öncelemesi gerekenlerin başında yüksek mali performans gelirken, fiyat performansının da olumlu seyri önemli.

Unutulmamalı ki; her gelişme öncesinde fiyatlara yansır.

Fiyat artışı, bir şirketin hisse senedi fiyatının yükselmesi anlamına gelir ve genellikle şirketin finansal performansındaki iyileşmeye veya beklentilerin üzerinde olmasına işaret eder.

Bilanço, bir şirketin finansal durumunu gösteren belgedir ve genellikle maddi varlıklar, yükümlülükler ve özsermaye gibi bileşenleri içerir.

Bir şirketin bilançosunun iyi olması, şirketin sağlam bir finansal durumda olduğunu ve daha fazla potansiyel yatırım fırsatlarına sahip olduğunu gösterir. Bu nedenle, bir şirketin fiyat artışının bilançosunda iyileşme göstermesi, yatırımcılar için olumlu bir işaret olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)