İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yıla hızlı başlayan kâr büyüme beklentisi güçlü şirketler

10 Ocak 2021, 10:45 - -

2021 yılının ilk 10 gününde 172 borsa şirketi yatırımcıya reel olarak kazandırdı. Bu şirketler içerisinden 20 şirket için yıl sonunda kurumların beklentisi karlılığın artacağı yönünde.

İlk 10 günde kazandıran kar büyüme beklentisi olumlu 20 şirket şöyle: Akbank, Akçansa, Aksigorta, Alarko Holding, Alkim, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Arçelik, Coca-Cola İçecek A.Ş, Çimsa, Emlak Konut GYO, Ford Otosan, Koza Anadolu Metal, Koza Altın, Logo Yazılım, MLP Sağlık Hizmetleri, Otokar, Turkcell, Tofaş Fabrika, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası.

REEL GETİRİ SAĞLAYAN BÜYÜME BEKLENTİSİ OLAN 20 ŞİRKET İÇİN;

Yüzde 50’nin üzerinde kar büyümesi beklenenler

2021’de reel olarak kazandıran ve karlılığının artması beklenen 20 şirketten  Çimsa, Arçelik, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Coca-Cola İçecek A.Ş ve Akçansa için İş Yatırım’ın kar büyüme beklentisi yüzde 50’nin üzerinde.

Yüzde 20 ile 49 arasında kar büyümesi beklenenler

20 Şirket içerisinde Vakıfbank, Tofaş Fabrika, Logo Yazılım, Otokar, MLP Sağlık Hizmetleri, Alkim, Alarko Holding, Turkcell, Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Aksigorta için ise yılsonu kar beklentileri yüzde 20 ile yüzde 49 arasında değişen artışlar yaşanacağı yönünde.

Yüzde 10 ile 20 arasında kar büyümesi beklenenler

Koza Anadolu Metal, Emlak Konut GYO, Koza Altın, Akbank için ise kurumlar yüzde 10 ile 20 arasında değişen oranlarda kar artışı öngörüyor.

Kurumların yıllık karlarından artış bekledikleri hisseler içerisinde otomotiv sektöründen Ford Otosan, Otokar, Tofaş Fabrika beklentisi olan hisseler.

YIL SONU BİLANÇOSUNDA BÜYÜME BEKLENTİSİ OLAN
2021’DE REEL GETİRİ SAĞLAYAN ŞİRKETLERİN LİSTESİ

Yılın ilk 10 gününde reel getiri sağlayan borsa şirketleri

2021’in ilk haftasında reel getirileri ile öne çıkan hisseler küçük hisseler. Yatırım, holding ve gayrimenkul şirketleri dikkat çekiyor. Hisselerin temel olarak fiyat hareketlerini destekleyecek bir bilanço gelişmeleri yoksa bu şirketlerdeki fiyat yükselişlerinin terse dönebileceği göz ardı edilmemeli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)