Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Yeni yatırım seyri

18 Kasım 2021, 17:36 - -

Kurların artışı sürüyor ve faiz indirim sürecinin hızına ve oranına bağlı olarak şiddetini ve hızını belirliyor. Merkez Bankası faizi 100 Baz puan düşürdü ve yüzde 15’e çekti. Çift haneli dolar ve hiper enflasyonun olduğu bir süreç yaşanacak. Peki, bu süreçte yatırımcı ne yapmalı?

HİSSE YATIRIMCISI

Yılın son çeyreğindeyiz. Kurdaki kontrolsüz çıkış ve enflasyonist dönem yatırımcı açısından kaygıları artırıyor. Bu dönemde hisse senedi yatırımcısı dolar almak yerine ihracat yapan güçlü şirketleri tercih ederken odağında büyüme var.

DÖVİZ YATIRIMCISI

Seçim ekonomisi sürecine girildiği için döviz yatırımcısı mevcut pozisyonlarını korumaya devam ediyor.

ALTIN YATIRIMCISI

Enflasyon sadece yurt içerisinde değil. Yurt dışında da var. Enflasyonist dönem altının onsunu öne çıkaracak. Yurt içerisine bakıldığında gram altının fiyatı dolarla fiyatlandığı için altının fiyatında güçlü seyir sürüyor.

GRAFİKLERE BAKILDIĞINDA

DOLAR/TL hareketini bir üst banda taşıdı
Dolar/TL Kuru içerisinde hareket ettiği yükselen kanalda hareketini bir üst banda taşıdı. Yükseliş yönündeki eğilimini sürdürüyor. Kurun bu yeni kanal içerisinde kalması hareket marjları daralsa da yükselişin devam edebileceğine işaret ediyor.

BORSA yükselişini sürdürecek
BIST 100 Endeksi dip seviyelerden başlayan hareketini yukarı doğru sürdürme potansiyeli taşıyor. Kur ve enflasyondaki çıkışla birlikte hisseler önem kazandı.

Kurum raporlarında öne çıkanlar

Meksa Yatırım Haftalık Hisse Önerileri

İntegral Yatırım Haftalık Hisse Önerileri

TACİRLER YATIRIM HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

GEDİK YATIRIM HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

YATIRIM FİNANSMAN HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

İHRACAT ORANI YÜKSEK DEFTER DEĞERİ DÜŞÜK 100 MİLYONUN ÜZERİNDE PİYASA DEĞERİ OLAN 12 ŞİRKET


PİYASA DEĞERİ MİLYON $'DIR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Kasım 2021 11:05

    Adnan Salih bey.gecen sene temmuz 2020 de 26,75 TL den böyle listelerde çıkmış karı da güzel diye aldım bu şirketin hali ne oldu ne olacak ki her gün düşe düşe gecensene fiyatınında altına geldi bizi süründürmekte.karıda güzel.kasasında da yüklü dövizi olduğu halde.neden sirket sahipleri şirketlerinin hisselerini almazlar.

  • kamil20 Kasım 2021 10:39

    Sığ hisselere para girişi başladı,,yıl sonunda sığ hisseler gider,,bedelsiz,temettü,sermaye artırımları v.s.beklentiler.

  • Son tango20 Kasım 2021 06:19

    Doövi mevduatlarından azdan az çoktan çok😬

  • Ali 19 Kasım 2021 07:57

    Ülkede bir üçgen var.Faiz lobisi... Döviz lobisi. İnşaat rant lobisi.... Bu şeytan üçgeni içinde olam sayılı varlıklar zengin edelim derdindeler. Vatandaşı soymanın vurgunla bunları dahada zengin edecek ler... Erken seçim şart

  • VS18 Kasım 2021 21:08

    Ben 60 yaşındayım, Mustafa Kemal Atatürk,ten sonra bu ülkede hep gariban soyulmuş

  • Yorum18 Kasım 2021 18:18

    Yapacağınız tek şey döviz pozisyonu yüksek küçük şirketleri elinizde tutmak bazı şirketlerin net döviz rezervi öz sermayesinin de üstünde böyle şirketleri elinizde tutun bu şirketler çeyreklik dönemlerde bile %20 30 öz sermaye karlılığı yakalar buda borsa performansına kat be kat yansır

  • Can Duran20 Kasım 2021 07:00

    Nerden buluyorsun

  • BORSACI18 Kasım 2021 18:12

    yüzde 5 zam aldık yüzde 50 zam yedik allah lanet eylesin bu zihniyeti.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Kasım 2021 20:07

    Kardeşim bunların hepsi aynı.Cumhuriyet Kurulduğundan beri bir ulu önder ATATÜRK ülkeyi en iyi yönetmiş olup, bundan sonra gelen hiç bir halkı mutlu edememiştir.hepsi rant ve koltuk peşindeler.bir de millet ittifakı gelir ise halimiz harap hdp eyalayet sistemi istiyor ondan sonrada bağımsızlık talep ederler ise ülke resmen bölünüp parçalanır.