Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yeni teknoloji hisse fonlarında yüzde 69 getiri

08 Ekim 2020, 16:36 - -

Yabancı Hisse Senedi Yatırım Fonları son altı ayda ortalama yüzde 58,08 değer kazandırdı. Yabancı Hisse Senedi Yatırım Fonlarından en fazla kazandıran fonun getirisi yüzde 69,57 ile Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu oldu.

Yeni Teknolojiler Hisse Senedi Fonu, teknolojinin önde gelen şirketlerinin borsa performansına ortak olmanızı sağlar. Fon bu amaçla, yüksek teknolojiye dayalı ürün ve hizmetlerin geliştiricisi konumunda olan şirket hisselerine portföyüne dahil ederek uzun vadede yüksek getiri hedefler. Fon bu stratejiyi hayata geçirirken dünyaca kabul görmüş MSCI Global Equity endeksini temel karşılaştırma ölçütü olarak alır.

Son altı ayda yüzde 58,08 getiri sağlayan Yabancı Hisse Senedi Yatırım Fon Kategorisi, Hisse Senedi Ana Kategorisinde en fazla kazandıran alt kategori sıralamasına girdi.

En Fazla Getiriye Sahip Olan Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu’nun uyguladığı strateji;

Fon toplam değerinin asgari %80’ini devamlı olarak GICS (Global Industry Classification Standard) tasnifine göre Information Technology Sector (Enformasyon Teknolojisi Sektörü)’nde ve Communication Services Sector (İletişim Hizmetleri Sektörü)’nde sınıflandırılmış şirketlerin ihraç ettiği yabancı ortaklık paylarına ve/veya bu şirketlerin depo sertifikalarına yatırım yapılmasıdır. Fon’un yatırım amacı, yatırımcının Enformasyon Teknolojisi ve İletişim Hizmetleri Sektörü’nde faaliyet yürüten şirketlerin büyüme olanaklarına ve kazançlarına iştirak etmesini sağlamaktır. Söz konusu strateji kapsamında Fon portföyünde ağırlıklı olarak depo sertifikalarına yatırım yapılacaktır.

Yabancı Hisse Senedi Fon Kategorisinde toplamda 8 adet fon bulunmaktadır.

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Yabancı Hisse Senedi Fonları içerisinde son altı ayda en fazla kazandıran ilk 2 fon şöyle sıralanmaktadır: İlk sırada %69,57 getiri ile Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fon var iken, ikinci sırada %56,24 getiri ile Yapı Kredi Port. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Yabancı Hisse Senedi Fonları içerisinde son altı ayda kaybettirdiği fon bulunmamaktadır.

YABANCI HİSSE SENEDİ FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Veriler 08/10/2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Yabancı Hisse Senedi Fonları içerisinde son altı ayda en fazla portföy değeri artan fonlar şöyle: Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, İş Portföy Yab. His. Sen. Fonu, Yapı Kredi Port. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu, Ak Portföy Gelişen Ülke.Yab. His. Sen. Fonu, Ak Portföy  Amerika Yab. His. Fonu.

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Yabancı Hisse Senedi Fonları içerisinde son altı ayda yatırımcı sayısı en fazla artan fonlar şöyle: Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, Yapı Kredi Port. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu, Ak Portföy Avrupa Yab. His. Sen. Fonu, Ak Portföy Gelişen Ülke.Yab. His. Sen. Fonu, İş Portföy Yab. His. Sen. Fonu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)