Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Yatırımda kazanç portföyü çeşitlendirmekten geliyor

15 Eylül 2020, 12:50 - -

Borsa, döviz, faiz, altın gibi yatırım araçları içerisinden 2020 yılında ağırlıklı olarak altın ve döviz öne çıktı. Ancak bazı hisseler getirileri ile bu enstrümanların da üzerinde getiriler sağladı. Yatırımlarınızı çeşitlendirerek portföy getirisini artırabilirsiniz.

Enflasyon ve onunla mücadele, son yıllarda kamuoyunun gündeminde hep ilk sıralarda yer alıyor. Halk TL’nin satın alma gücünün azalmasından ve gelecekte parasının değerinde ciddi bir düşüş ortaya çıkmasından korkuyor. Bu durum spekülatörler için ise bir kazanç umudu yaratıyor. Var olan fiyat hareketleri değerlendirilerek pozisyonlar açılıyor.

Hisse senedi sahipleri, TL’nin satın alma gücündeki düşüş nedeniyle uğradıkları zararı hisse senetlerindeki değerlenme ve kâr payları ile kapatma şansına sahip.

Hisse senetlerinde kısa vadede seçicilik giderek daha fazla öne çıkıyor: Bu yöntem, büyük kârlar açıklamak veya hakkında başka iyi haberler çıkmak üzere olan şirketlerin hisse senetlerini almak demektir.

Borsanın seyri



Kısa vadede sıkışma yaşanıyor. Endeks ne yukarı gidecek gücü toplayabiliyor ne de aşağı gidecek kadar güçlü satışlar var. 1.100-1.140 satıcılı bölge aşılırsa ilk hedef 1.200 olur.

Doların seyri

Dolar kuru Moody’s’in not düşüşüne rağmen 7,50 sınırında. Bir süre bu seviyelerde yatay hareket edebilir. Gün içi açılış ve kapanış fiyatlarının yakınlaşması alım ve satımda kararsızların arttığını gösteriyor.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 34 GETİRİ

Yılbaşında parasının yüzde 30’unu dolara, yüzde 30’unu Cumhuriyet altınına ve yüzde 60’ını Banka Dışı Likit 10 Endeksi hisselerine yatıranlar yüzde 34 oranında getiri sağladı.

 

7 FARKLI KÂRLILIK KRİTERİNDE ÖNE ÇIKAN 22 HİSSE

Bu yazıda 7 farklı kritere göre karlılık rasyolarında öne çıkan 22 hisse senedini listeledik. Listeyi oluştururken her bir kritere göre hisseleri sıraladık. Sıralama puanlarını toplayarak genel puana ulaştık. En düşük puanı alanlar sıralamada ilk sırada yer alan şirketler oldu.

Sıralamada yer alan ilk 10 şirket içerisinde teknoloji şirketleri ağırlıkta yer alıyor. Öne çıkan şirketler şöyle: Trabzon Liman, Koza Altın, Link Bilgisayar, Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret, RTA Laboratuvarları, Deva Holding, ARD Bilişim Teknolojileri, Koza Madencilik, Fonet Bilgi Teknolojileri ve Logo Yazılım.

Kurumların önerilerinde dikkat çeken hisseler

Gedik Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 14-18 Eylül 2020)

Meksa Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 14-18 Eylül 2020)

Ziraat Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 14-18 Eylül 2020)

Tacirler Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 14-18 Eylül 2020)

İntegral Yatırım (Haftalık Hisse Önerileri, 14-18 Eylül 2020)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)