Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Yatırımcının seçiciliği artacak

08 Nisan 2022, 17:25 - -

Yatırımcıların seçiciliği artacak. Yüksek enflasyon ortamında korunma ön plana çıkarken, hisseler daha fazla gündemde olacak.

Piyasalardaki son gelişmeler yatırımcılar için zorlu bir sürece girdiğimizi gösteriyor. Şimdi mevcudu koruma dönemi. Altın, döviz ve alternatifleri portföylerde yerini koruyor.

Küresel bazda baktığımızda; JP Morgan Chase stratejistleri emtiaların yüzde 40 kadar yükselerek rekor artış serisini sürdürmesini bekliyor. Yükselen enflasyon ortamında yatırımcıların hammadde pozisyonlarını artırmasıyla emtia fiyatları yüzde 40 kadar yükselmesi öngörülüyor.

JPMorgan stratejistleri paylaştıkları bir notta portföylerdeki emtia varlıklarının tarihi ortalamaların üzerinde olduğunu belirterek "Bu da ham maddede daha fazla yükseliş olacağına işaret ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

Avrupa'da 50 baz puanlık faiz artışı beklentisi artıyor

Ekonomistler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışına beklenenden daha erken başlayacağını öngörürken, artırımların 50 baz puanla başlama ihtimalini değerlendirmeye başladı.

Meksika'da enflasyon 21 yılın zirvesinde

Ülkede enflasyon yakıt fiyatlarındaki artış öncülüğünde 21 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu yükseliş, ülke Merkez Bankası'nın üzerindeki faiz artış baskılarını da artırdı

Rusya'nın endekslerden çıkarılması Türkiye'ye avantaj sağlıyor

Rusya'nın gelişen piyasa tahvil endekslerinden çıkarılması Türkiye'nin lehine olabilir. Rusya'nın endekslerden çıkarılması 70 gelişen ülkeden 52'sinin ağırlığının da artmasına neden oldu. Bu yılki satışlara dirençli kalan Türkiye'nin dolar cinsi tahvil ihraçları da Türkiye'nin endekslerdeki payının daha çok artmasında etkili oldu. Ayrıca gelişen ülkelerin toplam Döviz cinsi tahvil ihraçları düşerken Türkiye'nin ihraçları bu sene arttı.

Yüksek enflasyona rağmen Türkiye öne çıkabilir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Yıllık enflasyon yüzde 61,14 seviyesini görerek 20 yılın zirvesini yeniledi.

Öte yandan piyasanın yıl sonu enflasyon beklentilerindeki yükseliş devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44 seviyesine çıktı. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,68 TL iken, bu anket döneminde 16,85 TL oldu.

YATIRIMCILARIN DİKKAT EDECEĞİ 3 DETAY

1-Emtia rallisini izlemeye devam edecek.
2-Döviz ve altında pozisyonlar korunacak.
3-Hisse senedi ağırlığı artırılacak.

Hisse senetlerinde kurumların hangi hisselerde beklentileri yüksek?

Yatırımcılar en çok hangi temettü hisselerini tercih ediyor?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)