Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yatay piyasalarda trend: Aroon Osilatörü

27 Eylül 2019, 15:57 - -

Piyasalar yatay bir seyir izlerken teknik analizde hangi indikatörü kullanacağınızda kararsız kalıyor musunuz? Aroon Osilatörü, bu dönemlerde faydalanabileceğiniz önemli indikatörlerden biri. Bist 100’de yer alan şirketleri Finnet Teknik Analist 4.0 ile Aroon Osilatörüne göre inceledik.

Birçok indikatör piyasa yatay seyre girince anlamlı sonuç üretmez. Diğerlerinden farklı olarak kendi dilindeki anlamı trend doğuşu olan Aroon Osilatörü ile piyasalarda iniş ve çıkışları daha erken görebilirsiniz. İndikatörün özelliklerine bakıldığında başta uç noktalar olmak üzere 3 nokta öne çıkar. Stratejik olarak 14 günlük periyotlarla takip edilen osilatör, Aroon Down ve Aroon Up çizgilerinden oluşur. Aroon Up 70 ile 100 seviyesinde veya Aroon Down 0 ile 30 seviyesinde ise güçlü sinyal beklentileri oluşturur. 

Paralel hareketler veya kesişmeler de mümkün

Aroon Up ve Aroon Down birbirlerine yaklaşık aynı değerlerdeyse konsolidasyon ihtimali yüksek olur. Bu durumun bir kesişme veya uç nokta gerçekleşinceye kadar devam etmesi beklenebilir. Aroon Down, Aroon Up üzerindeyken kesişirlerse olası zayıflık ve fiyatların düşmesi muhtemeldir. Tersi durum söz konusu ise yukarı trend ihtimali vardır.

Bist 100’de yer alan şirketleri, Finnet Teknik Analist 4.0 ile Aroon Osilatörüne göre inceledik. Aşırı alımda ve satımda olan hisseleri BIST 50 Şirketleri için belirledik. Hisse listeleri şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)