Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Varlıkları en yüksek borsa şirketleri

17 Ocak 2023, 10:17 - -

Borsada işlem gören 487 şirket içerisinden 26 tanesinin varlıkları 10 milyarın üzerinde.

Bilançodaki varlıklar, bir şirketin sahip olduğu veya kontrol ettiği ekonomik değeri olan kalemlerdir. Şirketlerin varlıklarının yüksek olması beklenir. Dönen varlıklar ve duran varlıklar olmak üzere iki ana kategoriye ayrılabilirler.

DÖNEN VARLIKLAR

Dönen varlıklar, bir yıl içinde nakde çevrilmesi veya tüketilmesi beklenen varlıklardır. Dönen varlıklara örnek olarak nakit ve nakit benzerleri, alacak hesapları ve envanter verilebilir.

DURAN VARLIKLAR

Duran varlıklar, bir yıl içinde nakde çevrilmesi veya kullanılması beklenmeyen varlıklardır. Duran varlıklara örnek olarak maddi duran varlıklar, patentler ve ticari markalar gibi maddi olmayan duran varlıklar ve uzun vadeli yatırımlar verilebilir.

Genel olarak, varlıklar bilançoda likidite sırasına göre listelenir, yani dönen varlıklar ilk sırada ve duran varlıklar en son listelenir. Bu, bir şirketin kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirmek için ne kadar likit varlık tuttuğunu görmeyi kolaylaştırır.

VARLIKLARIN TOPLAM DEĞERİ

Bilançodaki varlıkların toplam değeri, borçların ve özkaynakların toplam değerine eşit olmalıdır. Bu bilanço denklemi olarak bilinir ve çift girişli muhasebe ilkesini temsil eder.

ŞİRKETLERİN VARLIK DEĞERLERİ

Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesinden Finansal Analiz Bölümünden Aktifleri seçerek en yüksek varlıkları olan şirketleri listeledik.

VARLIKLARI 10 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE OLAN 26 BORSA ŞİRKETİNİN LİSTESİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tip22 Ocak 2023 15:25

    THY uçakları duran değil uçan varlık!

  • Vatandaş18 Ocak 2023 08:45

    Duran varlıklardan bahsediliyor...THY nin uçan varlıkları ne oldu.!! :) 

  • libofiz17 Ocak 2023 13:56

    enkai aradi gözlerim

  • Uğur17 Ocak 2023 10:52

    İşbankasının varlıkları hepsini geçer. Listede neden yok.

  • kaportacı salim usta sanayiden20 Mart 2023 07:35

    abijim senin işfinanstan haberin yok gali,ba dünya biliyo .işfinans 5 35 pay nerde sorıuyonmu .işgyo da neler oldu asansör sistemi arada kimler hamurtla para götürdü.chp ve işsandıkcılar görmüyo duymuyo MU?komedi gibi .işfinansta neler oldu ve oluyo hala izle incele 

  • Numan18 Ocak 2023 21:22

    Haksılın. Yıllardır bankaların duran varlıklarında yeniden değerleme yapılmıyor. Yapılsa 12 aylık bilançolarda kar rakamları 100 milyarı geçer.