İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

USDTRY yükselecek mi?

13 Ocak 2015, 16:25 - -

USDTRY, özellikle tarihi zirvesini gördükten sonra geri gelişler alım fırsatı olarak kullanılır görüşü hâkim olmaya başladı. Yatırımcılar yükselişi, analistler ise yükselişi trendinin tavsiyesi fırsatını kaçırdıktan sonra düşen bıçağı yakalama yarışına girdiler. TV’lerde 2.40 hareketi başlıyordan twitter da estirilen fırtınalara rağmen USDTRY değerlenmeye devam etti/ediyor. USDTRY 2.35 seviyesinden itibaren serbest düşüşte:

Sadece USDTRY düşmüyor, USDTRY ile birlikte USDZAR’da geriliyor:

USDTRY iki önemli trendi test etmek üzere: Alçalan trend 2,27-28 aralığında destek olabilir; yükselen trend ise 2,24-25 aralığında. 

Türkiye piyasaları söz konusu olduğunda iki ana akım enstrümandan bahsedebiliriz: BİST ve USDTRY. (Tahvil piyasası daha büyük olmasına rağmen nedense çok ilgi görmez)
Bu iki enstrüman birbirine karşı göreceli performans göstermeye başladığında dönüşümlü olarak yatırıma uygun hale gelebilir:

Grafik alt panelde USDTRY’nin BİST100 endeksine göre rölatif performansını inceleyebilirsiniz. İki önemli yatay trend mevcut: Mavi ile gösterilen trend kırılmış görünüyor, hedef kırmızı olarak gösterilen trend olabilir. Ayrıca USDTRY son yükselişi her ne kadar olumsuz algılanmış olmakla birlikte bu dönemde(2014) BİST’in orta vadeli göreli güçlülüğünün bozulmamış olduğunu iddia edebiliriz. 
USDTRY BİST100’e göre rölatif performans göstermediği sürece BİST’ten çıkıp USDTRY’ye dönmek karlı olmayabilir. Daha önce yazdığımız gibi “Brent is your friend”. Petrol gerilemeye devam ettikçe Türkiye yükselmeye devam edecektir.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)