İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

USDJPY

05 Aralık 2014, 11:22 - -

Dün USDJPY paritesinde 120,10 bölgesine dikkat çekmiştik. Draghi konuşması sonrası bir ara 119,30lara gerileyen parite o noktadan itibaren kesintisiz yükseldi ve 120,30 bölgesine ulaştı. 120 üstünde kalıcı olup olmayacağı önümüzdeki günlerde riskli menkuller, emtialar, doların gücü konusunda pek çok şey söyleyecek.

Grafikleri büyük görmek için üzerine tıklayın...

USDJPY paritesindeki ısrarın nedeni dün grafiklerle gösterdiğimiz SP500 endeksi ile olan ilişkisi önermesini yapabiliriz. SP500 endeksi ne zaman düşmeye başlar gibi olsa USDJPY yükselmeye başlıyor ve endeks tekrar yükselişe geçiyor. 
USDJPY VE SPX arasındaki ilişkiye aşağıdaki grafik vasıtası ile bakabiliriz:

Grafikleri büyük görmek için üzerine tıklayın...

5 dakikalık grafikte diplerin birbiri ile uyumlu olduğu gözden kaçmıyor. USDJPY paritesinin hareketi şu an için dünya borsalarının yönünü belirliyor.
USDRUB:
USDRUB dün paylaştığımız grafikte sonlanan diagonal üzerinde durmuştuk. Ruble, kanal alt bandını dün bir kere daha ziyaret etti. Rus yetkililerin soruşturma ile ilgili açıklamaları sonrası bugün 53,36 civarına geriledi.  Parabolik yükselişin sonlarına geldiysek kar fırsatı olabilir.

Grafikleri büyük görmek için üzerine tıklayın...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)