Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Türkiye dünyadan negatif ayrışıyor

26 Temmuz 2021, 12:10 - -

Gelişmekte olan piyasalar ve dünya endeksleri ile paralel bir seyri izleyen MSCI Türkiye endeksi mart ayından bu yana negatif ayrışıyor. TCMB Başkan değişikliği fiyatlara yansıdı ve kalıcı etki yarattı. Bundan sonraki seyirde yeni bir gelişme yaşanmadıkça bu zayıf seyir eğilimini devam ettirebilir.

Yeni bir hikâye gerek
Piyasaların toparlanabilmesi için yeni bir hikâye gerekiyor. Mevcut gelişmeler bir kısır döngü içerisinde hareketin sürmesine neden oluyor. Bu da dar bant içerisinde hareket anlamına gelir. Borsanın temmuz ayındaki hareketine baktığımızda 1.350 ile 1.400 aralığına sıkışmış olan bir hareket görülür. Bu hareketten kurtulunabilmesi ancak yeni para girişi ile gerçekleşir. Şu anda yeni para girişi gözlenmiyor. Ancak önümüzdeki dönemde yeni gelişmeler farklı açılımları getirebilir.

BIST 100 ENDEKSİNİN KISA VADELİ SEYRİ

Kısa vadede endeks alçalan bir kanalda hareket ediyor. Kanalın direnç bölgesine yakın bir hareket izlenmesi yükselme eğilimine yorumlanabilir. Endekste 1.360-1.400 direnç bölgesi aşılmadıkça güçlü bir hareket beklenmemeli.

Orta vadede BIST 100 Endeksi
Orta vadede endeks direnç seviyesine yakın bir seyir izliyor. 1.450-1.589 bandı aşılmadığı sürece satış baskısı devam edecektir.

Dolar kurunun seyri

Dolar/TL kuru 8,56 seviyesinde. Dolar kuru 8 günlük ortalamasının altında hareket ediyor. 8 günlük ortalama yukarı doğru kırılmadıkça dar marjlar içerisinde aşağı yönlü seyir sürebilir. 8,58 Seviyesi yukarı doğru aşılabilirse kurda güçlenme görülebilir.

BIST 100-30 Hisseleri
Borsada yabancı satışları ve fonların satışları nedeni ile bir süre BIST 100-30 Hisseleri öne çıkabilir.

BIST 100-30’da Piyasa Değeri/Defter Değerine göre şirketlerin listesi şöyle:

Aracı Kurumların Hisse Önerileri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet çalış29 Temmuz 2021 08:04

    gedza analiz yaparsanız sevinirim . iyi çalışmalar

  • Hasan tonbul 27 Temmuz 2021 08:40

    Herkes böylesi zararda ilken alma zamanı gelmiş ben biraz alacağım ykbnk pgsus yıl sonuna kadar uçarr

  • K226 Temmuz 2021 18:03

    EKONOMİ PLANI SEFFAF VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SEFFAF İHALE YASASI VE DEMOKRATİK HAKLARDAKİ HUKUKSUZLUKLARIN ÖNÜNE GECERSENİZ VEDE MERCEDESTEN İNİP YANİ HALKIN MERCEDESİNDEN İNİP KENDİ ARABANIZLA NE YAPARSANIZ O ZAMAN BORSA 500 BİN OLUR.........DÜŞÜN YAKAMIZDAN......

  • Yavuz karağaç26 Temmuz 2021 16:42

    Tl varlıklarına geçin diyenin rabbim kahreylesin....madem meb baskanını deyişecektin bari deseydin de sonrası girseydik gecemiz gündüzümüz bayramımız zehir oldu ...hergün zarar hergün zarar ...ak partimi tövbe bidaha

  • Tecrübe 26 Temmuz 2021 15:43

    Pegasus 100 tl olacakmış. mış miş millete bu fiyatlardan aldırıp anasını aglatacaklar. Ben aldim kaç aydır düşüyor. Bir hisse hergün düşer mi? Gidin paranızı başka yerlerde batırın

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Temmuz 2021 15:34

    adnan bey kızma ama daha önceki listenizde yer alan güzel firmalar demiş idiniz işfin, ülker gıda ve oyak çimento aldım ben aldıkca elime veridiler , ucuzladı maliyet düşürelim dedim yine elime verdiler.zarar 30 000 TL oldu.artık hisse senedi almam.

  • Galip Öztürk27 Temmuz 2021 14:58

    Borsada zarar diye bir şey yok tur satmadığın sürece zararın yoktur borsa sabırsızların sabırlılara para aktardığı yerdir bunu unutma kardeşim sonsuza kadar düşmez sonsuza kadar çıkmaz seçim kararı alındığında önce bir düşermiş gibi yaparlar malı topladıklarında alıp götürürler bunu unutma hikaye gerekiyor şu şartlarda hikaye yok sabreden her zaman kazanır borsaya yaptığın yatırım daki paraya ihtiyacın olmayacak kar ettiğinde almasını biliceksin