Ana SayfaYazarlarYeliz KarabulutPiyasaların Gündemi
Yeliz Karabulut [email protected] Yeliz Karabulut

Trump’ın politikaları altını güçlendiriyor

11 Nisan 2017, 10:56 - -

Geçtiğimiz hafta

1.ABD Suriye Beşir Esad Yönetimine ait havaalanını vurdu

2. Trump’ın  Xi Jinping ile görüşmesi sonrasında gelen açıklamalar yabancı basını pek tatmin etmedi

3.Kuzey Kore’ye yönelik açıklamalar arttı ve savaş gemisi gönderildi

4. Rusya ve İran, Suriye’ye böyle bir müdahaleye karşılık vereceklerini açıkladılar.

Tüm yukarıda saydıklarımın yanında; İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson 10 Nisan'da Moskova'ya yapacağı ziyaretini, Suriye'deki gelişmeler nedeniyle iptal ettiğini duyurdu yani ABD tarafına kuvvetli desteğini gösterdi. Bu hafta ABD dışişleri bakanı Tillerson’un Rus mevkidaşı Lavrov ile toplantısı var, ABD yönetimi Suriye konusunda masada olmak ve pazarlık yapmak istiyor bu açıdan eğer toplantı iptal edilirse çok şaşırtıcı olur (belki de masada olmak için bile o bombalar atılmış olabilir).

Asıl geçtiğimiz haftanın en ilginç konusu Çin liderinin sanki geçerken uğradım gibi olan ABD’e yaptığı ziyaretti.  ABD basınına dişe dokunur bir konunun aktarılmaması çokça sorgulandı. Diğer yandan Çin tarafının Suriye ve Kuzey Kore konusunda sessiz kalması da pek manidardı, ABD nin ticaret kozunu kullanması Çin’in tepkisini törpülemiş olabilir.

Trump’ın politikası anladığım kadarıyla ipleri olabildiğince ger ve masaya otur; bu da attığı twittlerin hiç de boşuna olmadığını gösteriyor.  Yani ABD ipleri bir gerecek bir gevşetecek.

ABD‘nin mevcut politikalarının altına pozitif etkisi olmasını bekliyorum. ABD faiz artırım hikayesinin Altın Onstaki baskısı gittikçe azalıyor, her faiz artışıyla oluşan dip seviyesi bir öncekinin üzerinde oluşuyor bu da artık ekstrem bir pozitiflik olmadığı sürece 1200 USD‘nin altına gerilemeyeceğini gösteriyor. Yukarıda önemli seviye ise yani yükselişin ivme kazanacağı nokta 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1258 USD seviyesidir, bu seviyenin üzerinde birkaç günlük kapanışların olması halinde 1320 USD ve sonrasında 1400 USD seviyesine doğru yükseliş görülebilir. Sonuç olarak altın onsta yükselişin belirleyicisi ise Trump’ın dış politikasının ne kadar sert olacağıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altın11 Nisan 2017 13:30

    Güzel bir analiz.1400 dolar altın için biraz zor ama imkansız değil .Vix endeksi de bu yılın en yüksek değerine ulaştı .

  • Cerenimo 11 Nisan 2017 11:22

    Mükemmel eko sosyo politik güncel bir tesbit ve öngörü bu güzel bayan ekonomiyi çok iyi analiz ediyor takip etmek lazım bu kızı

YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster