İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Trump savaşları başlamak üzere

17 Ocak 2017, 10:02 - -

Trump seçildiğinde ABD hisseleri %5’e yakın gerilemiş, sonrasında günü artıda kapamıştı. Sonrasında yükseliş kesintisiz devam etti:

Borsa yükselirken ABD 10 yıllık faizi de yükseldi:

FED için her şey güllük gülistanlık. Faizleri yükseltebildiler ama bu sebeple borsa yıkılmadı. Trump gelene kadar faizler yükselecek dendiğinde borsalarda sürekli satış oluyordu, bu satışlar sonrasında ise FED faiz yükselişinden vazgeçmek zorunda kalıyordu.

İşin buraya kadar olan kısmı tamam, Trump’ın göreve almasından sonra ne olacak?

İşaretleri alıyoruz birer birer. Önce Çin ile ekonomik savaş başlatacağını söyledi. Bunu gerçekleştirmek için ise Çin düşmanı bir bürokratı atadı.

Son olarak Almanya ile BMW üzerinden kavgaya girişti:

CIA ile ve kendi partisi ile kavgalarını saymıyorum bile. Trump hani geçmişte bilgisayarlar çalışmadığında yapılırdı resmen Amerikan sistemine format atmaya geldi ve bu şekilde devam ediyor. Bundan da geri adım atmıyor.

Borsalar son 1-2 haftadır 1 ileri 1 geri yatay durumdalar. Anormal yükseldiler. Dedikodu, söylenti – Trump’ın seçilmesi – ziyadesiyle satın alındı. Bundan sonraki hedef karların realize edilmesi olabilir. Bunun işaretleri de geliyor zaten ABD tahvillerine tekrar güvenli liman adıyla alıcılar gelmeye başladı. Altın tekrar yükseliyor.

Trump’a güvenerek bundan sonra çok daha güzel olacak demek fazlaca iyimserlik. Bize nasıl yansır şu an bir tahminim yok, sonuçta küresel olarak sisteme entegreyiz bir şekilde etkiler.

Bütün bunlar olurken Obama giderayak golf ile stres atıyor, siz derdinize yanın der gibi bir havası var:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00617 Ocak 2017 10:57

    trump ve tayyip yeni dünyanın düzenini kuracaklar. rol belli. putin de var tabiiki.. çin pay istemeye başladı...