Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Teknolojide satış ve kârı artan 7 şirket

22 Şubat 2021, 09:40 - -

Borsa İstanbul’da teknoloji şirketleri Kovid-19’a rağmen faaliyetlerini sürdürdü ve büyümeyi başardı. Teknoloji sektöründe bilançosu açıklanan 7 şirket hem satışlarını hem de karını artırdı.

Şirketlerin 2020 yılına ilişkin bilançoları açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan bilançoları Stockeys.com temel analiz platformu ile analiz ettik. Teknoloji sektöründe kar ve satışta öne çıkan şirketleri belirledik.

ÖNE ÇIKAN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ

ARD Bilişim Teknolojileri, Arena Bilgisayar, Despec Bilgisayar, Datagate Bilgisayar, Fonet Bilgi Teknolojileri, Kafein Yazılım, Logo Yazılım borsada satış ve karı artan teknoloji şirketleri.

HİSSE BAŞINA KARI EN YÜKSEK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ

Sektörde toplam 19 şirket var. Bu şirketleri hisse başına kara göre sıraladığımızda Logo Yazılım, ARD Bilişim Teknolojileri ve İndeks Bilgisayar ilk üç sırada yer alıyor.

Hisse başına karı yüksek teknoloji şirketlerini finnet2000.com Borsa Bilgi portalından oluşturduk.

Hisse başına karlılığı ile öne çıkan Logo için dönem faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’un, Grup'un faaliyetlerine ve finansal durumuna olası etkilerini mümkün olan en az seviyeye indirmek için gerekli aksiyonlar Grup yönetimi tarafından alınmıştır. COVID-19 salgınından dolayı gerek Grup'un içinde bulunduğu sektörde gerekse genel ekonomik aktivitede gelişmeler/yavaşlamalar yaşanmış ancak Grup bu süreçte faaliyetlerine ara vermeden devam etmiştir. Grup, Türkiye'deki ve yurtdışındaki operasyonlarında çalışanlarının sağlığını gözeterek uzaktan çalışma modelini uygulamaya başlamıştır. Bu süreç içerisinde dijital platformlar kullanılarak operasyonlara başarıyla devam edilmiştir.”

Teknoloji şirketleri uzaktan çalışma modeline en kolay adapte olan şirketler oldu. Bu nedenle mali yapıları da daha az etkilendi.

Birçok sektörde küçülmeler yaşanırken teknoloji sektörü büyüdü.

Önümüzdeki dönemde sektördeki büyüme eğilimi devam edebilir.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİN PİYASA DEĞERLERİ VE ÇARPANLARI

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)