İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Son üç ayın en hızlı hisseleri

04 Temmuz 2019, 10:12 - -

Son 3 ayda BIST 50’de 9 hisse senedi yüzde 18’in üzerinde değer kazandı. Endekste ağırlığı yüksek olan banka hisselerine gelen alımlar borsayı yukarı taşıdı.  

Borsada alımların güçlenmesi ile birlikte hisse senetlerinde hızlı fiyat hareketleri yaşanıyor. Son 3 ayda Borsa 50 içinde en hızlı değer kazanan hisse senedi yüzde 57 ile Pegasus oldu. Üç ay içerisinde yüzde 18’in üzerinde değer kazanan 9 hisse senedi bulunuyor.

Üç bankadan üç ayda yüzde 19’luk artış
Üç banka hissesi son üç ay içerisinde yüzde 19 oranında değer kazandı. Yapı ve Kredi Bankası hissesinin fiyatı 2,13 seviyesinden 5,54’e yükseldi. Garanti Bankası hisseleri 8,21 TL’lik fiyattan 9,79 seviyesine çıktı. Akbank ise yüzde 18,91 oranındaki değer artışı ile 6,03 seviyesinden 7,17 seviyesine yükseldi.

Pegasus hızlı yükseldi
Pegasus hisseleri üç ayda yüzde 57 oranında değer kazandı. Hissenin fiyatı 29,38 seviyesinden 46,4’e yükseldi. Yatırım Finansman, 2 Temmuz’da Pegasus için hedef fiyatını 40,2 TL'den 66,5 TL'ye yükseltti, tavsiyesi ise 'endeksin üzerinde getiri' oldu. Şirket haziran sonunda 2019 yılı temel operasyonel ve finansal performans göstergelerine ilişkin beklentilerini revize etti. Pegasus, KAP'a yaptığı açıklamada, yıllık bazda iç hat birim gelir, yıllık bazda dış hat birim gelir, misafir başına yan gelir beklentilerini yükseltti. Buna göre şirket 2019 yılı için daha yüksek getiri ve yan gelirler bekliyor. Bu beklentilerin sinyalleri aslında 2019 ilk çeyrek sonuçlarında verilmişti.Şirket yönetimi güçlü performansın sürdürülebilirliği hakkında net bir duruş sergilediği için hisse fiyatının performansına da olumlu yansıyor. Maliyet tarafına ise şirketin eskisinden daha düşükyakıt maliyeti beklentisi muhtelemelen ücretlerdeki bir artış nedeniyle dengelendiğinden genel birim maliyetler beklentisinde bir değişiklik görünmüyor. Beklentilerdeki değişiklikler FAVÖK marjında 3 baz puan artışla yüzde 25.5-26.5 aralığına işaret ediyor.

 Alarko Holding ve dikkat çekenler
Alarko Holding üç ayda yükselişi ile dikkat çeken bir başka hisse. Üç ay içerisinde yüzde 39 oranında değer kazandı. ABD ile ilişkilerin bozulması ve olası yaptırımlar yüzünden aşırı satış yiyen Halkbank, Aselsan, bankalar, döviz borcu yüksek Migros, Alarko, Anadolu Grubu Holding gibi hisseler piyasalardaki ılımlı hava ile yeniden ilgi görmeye başladı. Koza Altın, Ford Otosan, Sasa, Koza Madencilik hızlı yükselen BIST 50 hisseleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)