İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Son bir ayda yatırımcılar en fazla hangi sektörleri tercih etti?

08 Haziran 2022, 09:13 - -

Son bir ayda yatırımcılar sektörel bazda en fazla enerji, gayrimenkul ve holding, ulaştırma, tekstil kimyasalları sektörü hisselerini tercih etti. İşte öne çıkan 32 şirket ve sektörler şöyle:

Borsa yatırımcıları açısından yüksek enflasyonist dönemde hisse getirileri çok daha fazla önem kazandı. Artık sadece getiri sağlayan değil, enflasyonun üzerinde getiri sağlayan hisselere odaklanma dönemi.

BIST 100 Endeksi’nde en fazla kazandıranlar hisselere baktığımızda öne çıkan 10 şirket şöyle:

1) Hektaş

2) Aksa Enerji

3) QUA Granite Hayal Yapı

4) Karsan Otomotiv

5) T.S.K.B.

6) Sasa Polyester

7) Selçuk Ecza Deposu

8) Çan2 Termik

9) Alarko Holding

10) Global Yat. Holding

Bu 10 şirket yüzde 24,40 ile yüzde 47,67 arasında değer kazandı. Hisselere baktığımız zaman yatırımcıların ağırlıklı olarak büyüme eğiliminde olan şirketleri tercih ettiği görülüyor.

Son bir ayda yüzde 10 ve üzerinde değer kazanan hisseleri sektörlerine göre sıraladığımızda şu sektörler öne çıktı.

Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sektörel etkilerin de gözardı edilmemesi gerektiği. Yaz dönemi canlı sektörler arasında yer alacak olan ulaştırma sektörü bir süre daha gündemde olabilir.

Bu şirketler içerisinde yüzde 10 ve üzerinde getiri sağlamasına rağmen Fiyat/Kazanç Oranı 7’nin altında olan şirketler şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)