İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Son 5 yılın en istikrarlı kâr açıklayan 11 ucuz sanayi şirketi

09 Ekim 2019, 14:11 - -

Bist 100 Endeksinde dalgalanmalar arttıkça gözler en uygun fiyatlı ve karlı hisselere çevrildi. İşte endekste yer alan son 5 yılda istikrarlı olarak kâr açıklayan, fiyat/kazanç oranı 5’in altında, yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde getiri sağlayan, ucuz 11 şirket…

Son dönemde BIST 100 Endeksinde dalgalanmalar arttıkça hisse seçimi de önem kazandı. Borsa İstanbul’da hisse seçerken şirketlerin kârlı ve ucuz olması en önemli kriterler arasında yer alıyor. Borsada şirketlerin mali tabloları açıkladığında ilk bakılan değer de kâr rakamıdır. Şirketin kârı yatırımcıların da hisseye yönelik tavrını belirliyor. Şirketin açıklanan kârı ile birlikte elbette önemli olan hissenin fiyatının açıklanan bu kara göre ucuz olup olmadığı.

Karlılık, verimli çalışma, etkili iş birlikleri, doğru yönetim, müşteri memnuniyeti ve fiyatlamalara; dolayısıyla faaliyet başarısına işaret ediyor.  Dolayısıyla kâr etmek bir şirketin varlığını sürdürmesi için ön koşul olarak görülüyor. Fiyat/Kazanç oranı 5 seviyesinin altında olan borsa şirketleri ucuz kategorisinde incelenebilecek şirketler arasında yer alıyor. Bu şirketler için son 5 yılda kâr etme ve son 2019/06 bilançolarında yıllık bazda 40 milyon TL’nin üzerinde kar etme koşulu koyarak istikrarlı olarak kâr açıklayan borsa şirketlerini bulmaya çalıştık. Bunun yanı sıra fiyat/kazanç oranı 5’in altında olan ve yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde getiri sağlayan şirketleri listeledik. Listede 11 şirket yer aldı. Bu 11 şirketi net kârlarına göre sıraladığımızda ucuz, istikrarlı ve yüksek kâr açıklayan şirketlerin listesine ulaştık.

İşte istikrarlı kar açıklayan ucuz 11 şirket:

Listedeki ilk 3 şirket

İstikrarlı kâr açıklayan fiyatı ucuz 11 şirket listesindeki ilk 3 şirketin kârı 300 milyon TL’nin üzerinde. Bu şirketler sektörlerinde dikkat çeken önemli şirketler.

İskenderun Demir Çelik maksimum F/K’ya göre üçte bir fiyatında

Listenin başında İskenderun Demir Çelik geliyor. Şirketin fiyat/kazanç oranı 4,82 seviyesinde bulunuyor. Şirketin ortalama fiyat/kazanç oranı 2016-2019 döneminde 5-16 arasında değişti. Hissenin mevcut fiyat/kazanç oranı maksimum fiyat kazanç oranının üçte bir seviyesinde bulunuyor.

Vestel Beyaz Eşya’nın Yılbaşından Bu Yana Getirisi Yüzde 52

Vestel Beyaz Eşya istikrarlı olarak kâr açıklayan fiyatı ucuz hisseler arasında yer alıyor. Fiyat/Kazanç oranı 3,91 seviyelerinde olan hissenin yılbaşından bu yana getirisi ise yüzde 52,24 seviyesinde.

Ege Endüstri’nin yılbaşından bu yana getirisi yüzde 60

Listede ilk üç sırada dikkat çeken bir başka borsa şirketi Ege Endüstri. Ege Endüstri’nin fiyat/kazanç oranı 4,08. 2016 yılında şirketin fiyat/kazanç oranı 8,16 seviyesine kadar yükselmişti. Aynı seviyeler göz önünde bulundurulduğunda hisse maksimum F/K oranına göre fiyatının yüzde 50 altında işlem görüyor. Hissenin yılbaşından bu yana getirisi ise yüzde 60 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)