Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Son 10 yılın en yüksek aylık getirileri

13 Eylül 2022, 08:50 - -

Borsa İstanbul’da son 10 yılın en yüksek aylık getirileri oluştu. Peki ralli ve yüksek aylık getiriler devam edecek mi? Yatırımcılar hangi göstergeleri takip etmeli?

Borsadaki güçlü rallide son 10 yılın en yüksek aylık getirileri oluştu. BIST 100 Endeksi temmuz ayını yüzde 7,77 getiri ile tamamlarken ağustos ayında yüzde 22,3 ve 12 Eylül itibarıyl eylül ayında yüzde 15 oranında yükseldi. Son 10 yılda en yüksek aylık getiriler yüzde 15 ile yüzde 18 arasında oluşurken bu yıl bu seviye aşıldı. 2022 yılında yaşanan rallide aylık getiri ağustos ayında yüzde 22,3 seviyesine kadar ulaştı.

YABANCIDA HAREKET BANDI GENİŞLEDİ

Borsada ralli yaşanırken yabancı yatırımcıların da hareket ettikleri bant genişledi.

Borsada yabancıların aylık bazda işlemlerine bakıldığında 2020 yılından sonra aşağı doğru hareket olmakla birlikte oldukça sert hareketlerin yaşandığı görüldü.

YABANCI AL-SAT YAPIYOR

Yabancıların al-sat yapmaları yatırımcıların yabancı ağırlıklı hisselerde temkinli hareket etmeleri gerektiğini gösteriyor.

YATIRIMCILAR HANGİ GÖSTERGELERİ İZLEMELİ?

1- Yatırımcılar aşırı değerlenen hisselerde özellikle değerleme oranlarına dikkat etmeli. Öte yandan değerleme oranları düşük şirketlerde özel bir durum olup olmadığına bakmalı.

2- Hisse senetlerinde 5, 10, 20 ve 50 günlük ortalamalar takip edilmeli. Ortalamaların altına yaşanabilecek bir sarkma düzeltme işareti olarak algılanmalı.

3- Banka hisseleri prim yapmalarına rağmen bir banka dışında hepsinin değeri 1 doların altında. Ayrıca tarihi zirvelerinin çok altındalar. Bu nedenle hisseler ilgi odağında olmaya devam edebilir. Ancak dolar bazında yüksek getiriler kâr satışlarına neden olabilir. Bu hisselerde dikkatli olmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih 15 Eylül 2022 06:45

    Bu yesil ne olacak biri cevap versin

  • 👊13 Eylül 2022 11:37

    Valla bankalardaki dümeni hala anlayamadım Aman DİKKAT dedikçe sanki gıcıklığına yükseltiyorlar bankaları

  • ALİ KODUŞ13 Eylül 2022 10:19

    bizim borsaya bir şey olmaz kerizler ve hisse taşıyıcıları var iken. Sonra da SKP ve hükümeti suçlarlar.

  • Yorum13 Eylül 2022 19:47

    Herhangi bir hisse 3 tavan yapsın üst üste hemen açıklama istiyor bu vakbn a niye Bi açıklama istemedi bugüne kadar niye bu seviyeye gelene kadar müsaade edildi