İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Sermaye kârlılığı yüksek 15 hisse

23 Şubat 2022, 07:30 - -

Rusya’nın Ukrayna ile yaşadığı gerilim, tedirginlik yaratırken bilançolar da açıklanıyor. Bu dönemler kaotik dönemlerdir. Kafaların karışık olduğu, belirsizliğin yüksek olduğu dönemler.

Hisseleri satıp bir kenara çekilip suların çekilmesini de beklemek mümkün. Bu dönemi iyi değerlendirip hisse senedi seçmekte mümkün.

Bu hafta sizin için yeni açıklanan bilançolar üzerinden sermaye kârlılığı en yüksek hisseleri listeledim.

Kârlı büyüyen, sermaye karlılığı yüksek hisselerde olmak güvenli limanda olmak gibidir. Öte yandan hisseler de likit olmalı. Bu nedenle BIST 100 içerisinden oluşturdum tabloyu.

Bu şirketler neyi anlatıyor?

Tablodaki 15 şirketin kârı sermayesinin üç katından fazla. Yani koydukları bir liralık sermayeye karşılık en az 3 liralık kar elde etmişler. 24 milyon TL’lik sermaye ile 1 milyarlık kâr sağlamak önemli. Sermayenin 43 katı kâr var.

Tablo 22 Şubat 2022 tarihi itibari ile bilanço açıklayan şirketler üzerinden oluşturuldu.

Hisse seçiminde dikkat etmeli

Hisse seçimi yaparken şu kriterleri göz önünde bulundurun:

1-Şirket yüklü bedelli sermaye artışı yapıyorsa, bir de bu şirket yeni halka arz olmuşsa yatırımcının güvenini sarsar uzak durun.

2-Hisselerin endeks değişikliklerinde bir alt kulvara geçen şirketler dahil oldukları endeks dolayısı ile belli fonlar tarafından listelerine dahil edilmişte; bu özellik ortadan kalkınca talepleri azalır dikkat edin.

3-Şirketlerin kâr, satış büyümeleri, sermaye karlılıkları önemlidir. Seçimlerinizde kârlı şirketleri tercih edin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)